Mardin'de "Hepimiz Kardeşiz" Semineri - Son Dakika
Yerel

Mardin'de "Hepimiz Kardeşiz" Semineri

Merkezi Ankara'da bulunan Mardin Medeniyetler Birliği'nce hazırlanan ve AB tarafından finanse edilen 'Hepimiz Kardeşiz' projesi kapsamında Mardin'de seminer düzenlendi.

29.03.2013 14:20

Merkezi Ankara'da bulunan Mardin Medeniyetler Birliği'nce hazırlanan ve AB tarafından finanse edilen 'Hepimiz Kardeşiz' projesi kapsamında Mardin'de seminer düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen seminerde konuşan Mardin Medeniyetler Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Söğüt, proje kapsamında ilk olarak Mardin'de kardeşlik mesajı verdiklerini daha sonra Savur ve Midyat ilçelerinde ve Diyarbakır'da dili, dini ve etnik kökeni farklı kesimlerin bir araya getirileceğini söyledi.

Düzenlenecek seminer ve etkinliklerle dünyaya kardeşlik mesajının verileceğini bildiren Söğüt, şöyle konuştu:

"Mardin, çok dilli ve çok dinli bir yapının adı olarak 'kültürler arası etkileşime' açık olan kadim bir ilimizdir. Dinlerin ve dillerin kardeş şehri Mardin, önemli bir bakış açısının merkezidir. Yıllarca birlikte yaşamış bu diller ve dinlerin kardeşliğini sesimiz geldiği kadar duyurmak istiyoruz. Bu kapsamda ilki burada düzenlenen Savur ve Midyat ilçeleri ile Diyarbakır'da düzenlenecek seminer ve panellerde ulusal ve uluslararası kamuoyuna kardeşiz mesajları vermek istiyoruz." dedi.

Seminerde Vali Yardımcısı Turan Erdoğan, MAÜ Rektör Yardımcısı Kadri Yıldırım ve Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz birer konuşma yaparak

'birliktelik ve hoşgörü' mesajları verdi. - MARDİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de 'Hepimiz Kardeşiz' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement