Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

Mart Dünya Kadınlar Günü

Bulgaristan'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla başkent Sofya'da erkekler, topuklu ayakkabı giyerek koştu.

08.03.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla başkent Sofya'da erkekler, topuklu ayakkabı giyerek koştu.

Avrupa Komisyonu Bulgaristan Daimi Temsilciliği, başkentin trafiğe kapalı Vitoşa Caddesi'nde kadına karşı şiddeti protesto etmek için "Yüksek Topuklu Bir Kilometrelik Koşu" düzenledi.

Parlamento Başkanı Yardımcısı İvan İvanov tarafından da desteklenen etkinlik için ayakkabı firmaları büyük numaralı yüksek ökçeli ayakkabılar temin etti. Katılımcılar, müzik ve alkışlar eşliğinde Vitoşa Caddesi'nde sembolik bir koşu yaptı. Daha sonra 50 metrelik kısa parkurda küçük gruplar halinde yarışan katılımcılara ödüller verildi.

Etkinlikte konuşan Avrupa Komisyonu Bulgaristan Daimi Temsilciliği Sözcüsü Teodor Stoyçev, Bulgaristan'da ve dünyanın birçok yerinde kadınların şiddete maruz kaldığını belirterek bu etkinlikle erkekleri kadınlarla dayanışmaya çağırdıklarını ve aile içi şiddetle cinsel tacizlere dikkat çekmeye çalıştıklarını söyledi.

Bu arada, Kadın Okutmanlar Birliği ve Bulgaristan'daki Mülteci Kadınlar Konseyi, Sofya'da şehir gezisi düzenledi.

Sofya Üniversitesi önündeki şehir parkında toplanan kadınlar, ülke tarihine çalışmalarıyla iz bırakan Bulgar kadınların çalıştığı kurumların önünden geçerek katılımcılara bilgi verdiler.

AA muhabirine bilgi veren organizasyon yöneticisi Adriana Budevska, "Amacımız, Bulgar toplumundaki kadınların yerinin önemini vurgulayarak geçmişten günümüze kadar ünlü kadınların başarılarını örnek göstermektir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement