Mazlumder Ağrı Şube Başkanı Aslan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Mazlumder Ağrı Şube Başkanı Aslan Açıklaması

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Ağrı Şubesi Başkanı Yüksel Aslan, "28 Şubat, hukuk, medya, siyaset ve bürokrasi kültürümüze pompaladığı ve etkisi halen süren çarpıklıklar bir yana, hapsettiği ve 20 yılı aşkın sürelerdir cezaevlerinde tutulan siyasi mahpuslar...

07.02.2018 19:23

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Ağrı Şubesi Başkanı Yüksel Aslan, " 28 Şubat, hukuk, medya, siyaset ve bürokrasi kültürümüze pompaladığı ve etkisi halen süren çarpıklıklar bir yana, hapsettiği ve 20 yılı aşkın sürelerdir cezaevlerinde tutulan siyasi mahpuslar yönünden devam eden bir darbedir." dedi.

Aslan, kentin Kağızman Caddesi'ndeki dernek binasında bir araya gelen dernek mensupları adına basın açıklamasını okudu.

İçeride mahkum olan insanların 42 bayram geçirdiğini ifade eden Aslan, "28 Şubat, hukuk, medya, siyaset ve bürokrasi kültürümüze pompaladığı ve etkisi halen süren çarpıklıklar bir yana, hapsettiği ve 20 yılı aşkın sürelerdir. Cezaevlerinde tutulan siyasi mahpuslar yönünden devam eden bir darbedir. Bu darbe her şubat ayında tarihten kesitler sunarak ya da nostaljik söylemlerle geçiştirilemeyecek bir mazlumiyeti en kaba haliyle devam ettirmektedir." diye konuştu.

Aslan, 2018 Şubat ayının da böyle geçmemesi adına 28 Şubat Davasının karar duruşmasının da yapılacağı 14 Şubat günü Bolu Cezaevi önünde basın açıklaması yapacaklarını belirtti.

Açıklamaya destek veren Diyanet Sen Ağrı Şube Başkanı Yasin Çınar ise, FETÖ terör örgütü lideri olan Fetullah Gülen'in o dönemle ilgili "Asker demokratik yollarla sorunların çözümünü istedi" sözünü hatırlattı.

FETÖ'nün hakim ve savcılarının devreye girerek 420 civarında insanı mahkum ettiğini aktaran Çınar, Ağrılı Yasin Demir'in de ölümcül hastalığı olduğu halde 20 yılı aşkındır bırakılmadığını vurguladı.

Çınar, 28 Şubat ile ilgili mağdur olanların serbest bırakılmasını, mağdur olan diğer insanların haklarının da geri verilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mazlumder Ağrı Şube Başkanı Aslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement