Mcllroy'dan 2013'ün İlk Zaferi - Son Dakika
Spor

Mcllroy'dan 2013'ün İlk Zaferi

Mcllroy\'dan 2013\'ün İlk Zaferi

Golfte dünya altı numarası Rory McIlroy, Avustralya Açık'ı kazanarak bu sezonki ilk turnuva galibiyetine imza attı.

26.02.2014 21:41  Güncelleme: 22:08

2008'den bu yana ilk kez bir sezonu turnuva kazanamadan kapatma tehlikesiyle karşı karşıya olan Rory McIlroy, Avustralya Açık'ta kupaya uzanmayı başardı.

Zafer Dubuisson'un!

Dünya altı numarası McIlroy, Royal Sydney Golf Club'da düzenlenen organizasyonun son raunduna Adam Scott'ın dört vuruş gerisinde başladı. 7. delikteki eagle'la (par'ın iki vuruş altı) toplam dört birdie'ye (par'ın bir vuruş aldı) imza atan 24 yaşındaki Kuzey İrlandalı, -18'le zirveye çıkan isim oldu.

İlk günden itibaren mücadeleyi öne götüren 2009 şampiyonu Adam Scott ise 18. delikte bogey'den (par'ın bir üstü) kaçamayınca organizasyonu -17 ile tamamladı ve ikincilikte kaldı. Geçen ay kazandığı Avustralya PGA ve Avustralya Masters'ın ardından Avustralya Açık'ı da kazanarak 'Üçleme' yapmaya çok yaklaşan Scott, dramatik bir şekilde yalnızca bir vuruşla bu başarının uzağında kaldı. Adam Scott 2005'te üç turnuvayı da kazanan Robert Allenby'nin ardından ikinci isim olmak için mücadele ediyordu.

Şampiyonluğunun ardından çok mutlu olduğunu söyleyen McIlroy rakibi adına da üzgün olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Uzun zamandır bir galibiyet arıyordum ve sonunda elde ettim. Bu zaferi dünyanın en iyilerine karşı kazanmak daha da mutluluk verici. Adam Scott bir fenomen, müthiş bir savaşçı ve hepsinden önemlisi çok iyi bir insan. Onun üçleme yapma şansını elinden aldığım için üzgünüm. Çok çalıştım, uzun antrenmanlar yaptım ve sonunda istediğimi aldım."

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Mcllroy'dan 2013'ün İlk Zaferi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement