Mehmet Akif'in "Asım"I 90 Yaşında - Son Dakika
Kültür Sanat

Mehmet Akif'in "Asım"I 90 Yaşında

Eserin yayımlanışının 90. yılı, 26 28 Aralık'ta düzenlenecek "Gençlik Bilgi Şöleni" ile kutlanacak.

23.12.2014 21:33  Güncelleme: 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet Akif Ersoy'un şiir külliyatı "Safahat"ın altıncı kitabı "Asım"ın yayımlanışının 90. yılı dolayısıyla "Gençlik Bilgi Şöleni" düzenlenecek.

26 ARALIK'TA BAŞLIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kültür Müdürlüğü, Türkiye Yazarlar Birliği, Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi birlikteliğiyle hazırlanan etkinlik, 26 Aralık'ta başlayacak.

Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek "Mehmet Akif, Asım ve Gençlik Bilgi Şöleni" adlı program, 3 gün sürecek.

'ASIM'IN NESLİ' ELE ALINACAK

Sempozyumda, hayatı ile sanat görüşünü birleştiren ve düşündüğü gibi yaşayan Mehmet Akif Ersoy'un 1924'te kaleme aldığı "Asım" adlı eseri üzerine tebliğler sunulacak. Sempozyumda "Asım'ın Nesli" olarak tabir edilen yeni nesil ideal Türk gencinin nasıl olması gerektiği konusu ele alınacak.

AKİF'İN ŞİİRLERİ OKUNACAK

Etkinlik, Mehmet Akif Ersoy kitap sergisinin açılışı ile başlayacak. Sempozyum, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, TYB Başkanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Mehmet Akif Ersoy Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut'un açılış konuşmaları ile devam edecek. Sempozyumun ilk günü gerçekleştirilecek iki oturumun ardından Munip Utandı'nın Mehmet Akif Ersoy'un bestelenmiş şiirlerinden vereceği konserle tamamlanacak.

Programın ikinci günü, katılımcıların Mehmet Akif Ersoy'un mezarını ziyaret etmesiyle başlayacak. Sempozyumun ilk oturumda; Prof. Dr. Fazıl Gökçek, Doç. Dr. Fatih Özkafa, Yrd. Doç. Dr. Özlem Nemutlu ve Dr. Semiha Özelyaman, Mehmet Akif'in şiirleri ve "Asım" adlı eseri ile ilgili tebliğlerini sunacak. Daha sonra oturum başkanlığını Prof Dr. Nesrin Karaca ve Prof. Dr. Abide Doğan'ın yapacağı iki oturumla sempozyum devam edecek.

SON GÜNÜN KONUĞU BEŞİR AYVAZOĞLU

Sempozyum, 28 Aralık'ta edebiyatçı, şair ve yazar Beşir Ayvazoğlu'nun oturum başkanlığını yapacağı ve akademisyenler; Nimetullah Hafız, İbrahim Tüzer, Süleyman Baki ile Dursun Şahin'in konuşmacı olarak katılacağı programla başlayacak. Programın son günü başkanlığını Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ın yapacağı oturumla devam edecek.

"Mehmet Akif, Asım ve Gençlik Bilgi Şöleni" değerlendirme ve kapanış oturumu ile son bulacak.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement