Melih Gökçek: İki Yıl İçinde Ankara'daki Okullara Verilen Destek, 30 Milyon Tl - Son Dakika
Güncel

Melih Gökçek: İki Yıl İçinde Ankara'daki Okullara Verilen Destek, 30 Milyon Tl

Melih Gökçek: İki Yıl İçinde Ankara\'daki Okullara Verilen Destek, 30 Milyon Tl

Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, iki yıl içerisinde Ankara'daki okullara verdikleri desteğin 30 milyon TL olduğunu vurgulayarak, "Ankara Büyükşehir Belediyesi okulların ihtiyacını muntazam olarak karşılamaya devam edecek" dedi...

12.09.2013 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, iki yıl içerisinde Ankara'daki okullara verdikleri desteğin 30 milyon TL olduğunu vurgulayarak, "Ankara Büyükşehir Belediyesi okulların ihtiyacını muntazam olarak karşılamaya devam edecek" dedi Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sadece iki yıl içerisinde Ankara'daki okullara verdikleri desteğin 30 milyon TL olduğunu vurgulayarak, "Ankara Büyükşehir Belediyesi okulların ihtiyacını muntazam olarak karşılamaya devam edecek" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eğitim kurumlarına her yıl olduğu gibi bu yıl da desteğini sürdürecek. Bu amaçla Ankara Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ankara Valiliği ortaklığında "Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi" kapsamında yapılan protokol, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından valilikte yalpan törende imzalandı. Protokol töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara'nın eğitimin de başkenti olduğunun altını çizerek, Büyükşehir Belediyesi'nin protokolden önce de Milli Eğitim Bakanlığı'nın en güçlü paydaşlarından olduğunu vurguladı.

-"ÖĞRENCİLERİMİZİN DAHA GÜZEL ORTAMLARDA EĞİTİM ALMASI İÇİN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZLE İŞBİRLİĞİNE GİDİYORUZ"-

Protokolle bu paydaşlığın, işbirliğinin daha da ileri aşamalara taşınacağını belirten Bakan Avcı, "Bu protokolle Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarımızda öğrenim görecek öğrencilerimizin sosyal, kültürel, sportif faaliyetler başta olmak üzere daha rahat, daha güzel ortamlarda eğitim alabilmeleri için Ankara Büyükşehir Belediyemizle işbirliğine gidiyoruz" açıklamasında bulundu. Törende konuşma yapan Vali Yüksel, bu protokolun diğer illerede örnek olmasını istediğini belirterek, "Bu protokol, "Benim görevim sadece müşterek ve mahalli mahiyetteki hizmetleri tanzim ve tesviyeden ibarettir, ben başka hiçbir şeye bakmam' demeyip, "ben bu şehirde bütün hizmetlerde varım' diyen bir belediye başkanının protokolünü ifade ediyor" dedi.

-"ANKARA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ OKULLARIN İHTİYACINI KARŞILAMAYA DEVAM EDECEK"-

"Ben belediye başkanı olduğumdan bu yana kanuni statüye zoraki de olsa uydurmak suretiyle hep okullara hizmet ettik" diyerek konuşmasına başlayan Başkan Gökçek, "Artık güzel bir protokole ihtiyaç duyuldu. İnşallah bu protokolle okullarımızın pek çok ihtiyacını Ankara Büyükşehir Belediyesi muntazam olarak karşılamaya devam edecek" diye konuştu.

-"110 BİN 250 ÇOCUK, 16 GENÇLİK MERKEZİNDEN 50 BİN GENÇ, TÜM SOSYAL FAALİYETLERİNDEN FAYDALANIYOR"-

Gökçek,iki yıl içerisinde Ankara'da ki okullara verdikleri desteğin 30 milyon TL olduğunu vurgulayarak, protokolle de okulların çok ciddi anlamda ihtiyaçlarını karşılamış olacaklarını kaydetti. Sadece son 2 sene içerisinde şu ana kadar Büyükşehir Belediyesi'nin okullara yaptığı hizmetlerin ve yardımların kısa bir özetini veren Gökçek, şunları açıkladı:

"2012 yılında 160 okulun, 2013 yılında 71 okulun çevre düzenlemesi, (oyun grupları, kamelya, piknik masası, dekoratif objeler, spor aletleri, çöp kovası, ağaç, çalı çim, mevsimlik çiçek) yapıldı. 114 okulun bahçesine 58 bin 232 ton asfalt dökümü yapıldı. 196 okula toplam 28 bin 913 kg. boya yardımı yapıldı, Ayrıca okula basketbol potası, çimento, kilit taş, bordür, tretuvar, temizlik malzemesi, beton, demir, elektrik malzemesi, bayrak direği malzemeleri yardımı yapıldı. Sadece geçen yıl okullara 2 trilyona yakın yardım yaptık, okul bahçelerine geleneksel oyun alanı çizimleri devam etmekte olup, 369 okula 4 bin 408 oyun alanı çizildi. 150 çift basketbol potası, 50 kale direği, 50 voleybol direği ile 20 bayrak direği talep doğrultusuna dağıtılacak. Engellilere yönelik eğitim veren 34 okuldan toplam 4 bin 100 öğrencinin öğle yemeği belediyemizce karşılandı. 15 çocuk kulübünden 110 bin 250 çocuk, 16 gençlik merkezinden 50 bin genç, sosyal, kültürel, eğitim sağlık ve spor faaliyetlerinden faydalanıyor.

-"TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN 2 BİN 307 ÖĞRENCİ TATİLE GÖTÜRÜLDÜ"-

Feza Gürsey Bilim Merkezimizden sadece son iki yılda otobüslerle getirip okullarına geri bıraktığımız 150 bin 359 çocuk yararlandı. Türkiye'de bir ilke imza attığımız, belediyelere örnek olan Çocuk Meclisi'mize 100 okuldan 303 öğrencinin katılması sağlandı. Son iki yılda okullarında başarılı olarak takdir ve teşekkür belgesi alan 2 bin 307 öğrenci Balıkesir Akçay Eğitim ve Dinlenme Tesislerimizde birer haftalık tatile götürüldü. 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında 106 bin 642 adet kaban, 110 bin 424 çift bot, 109 bin 275 adet çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtımı yapıldı. 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında her okula ansiklopediler ve kitaplar dağıttık. 2013 yılında da okullarımıza çocuk oyunları seti ve eğitim setleri dağıtılacak." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Melih Gökçek: İki Yıl İçinde Ankara'daki Okullara Verilen Destek, 30 Milyon Tl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement