Mergagüze Şelalesi Keşfedilmeyi Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Mergagüze Şelalesi Keşfedilmeyi Bekliyor

Mergagüze Şelalesi Keşfedilmeyi Bekliyor

Şirvan ilçesinde 30 metre yükseklikten vadi tabanına dökülen Mergagüze Şelalesi, doğal güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

03.09.2014 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şirvan ilçesinde 30 metre yükseklikten vadi tabanına dökülen Mergagüze Şelalesi, doğal güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Yamaçlı köyünün Halenze mezrası yakınlarındaki şelalenin doğaseverler tarafından ziyaret edilebilmesi için turizme kazandırılması isteniyor.

Mergagüze Şelalesi'ni ziyaret eden Kaymakam İbrahim Özdel,  AA muhabirine, ilk kez gördüğü şelalenin bir doğa harikası olduğunu söyledi.

Şelalenin Bitlis sınırında bulunduğunu ifade eden Özdel, "Şelaleyi keşfetmek için davet üzerine dereleri geçip, dağları aşarak yorucu bir yolculuğun ardından buraya ulaştık. Şelaleye ulaşımın daha kolay gerçekleşmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır" dedi.

Yamaçlı köyünde özellikle kadınların günde iki kez hayvanlarını sağmak için şelalenin bulunduğu alana geldiğini öğrendiklerini kaydeden Özdel, şelaleye ulaşım konusunda yaşanan mağduriyetin en kısa sürede giderileceğini belirtti.

Muhtar Edip Erdoğan ise şelalenin turizme kazandırılması ve tanıtılması için çeşitli girişimlerde bulunduğunu anlattı.

Köy halkının şelalenin turizme açılmasını beklediğini ifade eden Erdoğan, "Şelaleye ulaşım için yol yapılırsa burayı ziyaret etmek isteyenler artacaktır. Devletimizin burayı turizme kazandıracağına inanıyoruz. Tüm doğaseverleri Mergagüze Şelalesi'ni görmeye davet ediyoruz" diye konuştu. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mergagüze Şelalesi Keşfedilmeyi Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement