Merkel, Marxloh'ta Vatandaşların Sorunlarını Dinledi (3) - Son Dakika
Güncel

Merkel, Marxloh'ta Vatandaşların Sorunlarını Dinledi (3)

Temel ELCİVAN-DUİSBURG/DHA - Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Duisburg'un ünlü semti Marxloh'i ziyaret etti.

25.08.2015 23:11

Temel ELCİVAN-DUİSBURG/ DHA - Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Duisburg'un ünlü semti Marxloh'i ziyaret etti.

Saat 13.00'te Marxloh'a gelen Merkel, otel Montan'ın önünde kalabalık bir vatandaş grubunun sevgi gösterileriyle karşılandı. Kendisine seslenen bazı vatandaşların yanına giden Merkel, vatandaşların elini tuttu ve imza verdi. Coşkulu karşılamanın ardından Merkel, toplantı yapacağı otele girdi. Otele davet edilen 60 vatandaş, Marxloh'un sorunlarını dile getirdi.

Otel Montan'da gerçekleştirilen 'Almanya'da iyi yaşam' (Gut leben in Deutschland) adlı toplantıda Merkel, cami derneği, kilise, sivil toplum kuruluşları ve esnaf temsilcilerinden oluşan 60 kişiyi dinledi. Toplantının yapıldığı otele, Türk mekanlarının yoğun bulunduğu Weselerstr caddesinden geçerek gelen Angela Merkel, "İş yerlerini gördüm, çoğunda da fiyat indiriminin olduğunu fark ettim" dedi.

"SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZMELİYİZ"

Marxloh'un sorunlarını toplantıda söz alan Türkleri de dinleyen Angela Merkel, Marxloh semtinin tanıtımına öncülük yapan Made in Marxloh'un yöneticilerinden Halil Özet'in, "Bir takım olumsuz olaylar nedeniyle semtimiz, kötü bir imajla anılmaya başladı, bu da bizi üzüyor" sözlerine karşılık olarak, "Olumsuzlukları giderebilmek için buradayız. Sorunları, hep birlikte çözmeliyiz" cevabını verdi. Ziyarette Merkel, Marxloh'ta iki saat aşkın bir süre kaldı.

TÜRKLER ZİYARETTEN MEMNUN

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in toplantısına katılan Türkler, Merkel'in ziyaretinden memnun olduklarını dile getirdi.

Angela Merkel'in toplantısına davetli olarak katılan Duisburg DİTİB Merkez Cami Başkanı Necati Mert, "Başbakan Merkel'in Marxloh gibi bir semte geleceğini kimse tahmin edemezdi. Semtimizin sorunlarının arttığı bir dönemde Merkel'in gelip sorunları biliyoruz ve çözüm yollarını birlikte bulacağız şeklinde ki desteği bizi sevindirdi. Bu bağlamda toplantı oldukça verimli geçti" dedi.

Made in Marxloh yöneticisi Halil Özet, "Toplantı öncesi acaba sorunlar konuşulur mu, toplantının ardından akıllarda Marxloh kalır mı diye düşünmüştüm, toplantının iyi geçtiğini söyleyebilirim. Merkel, söz alan herkesi özenle dinledi, bana oldukça sıcak kanlı geldi. Sorunları çözmek için iletişimi sürdüreceğiz dedi. Bende Marxloh'un sorunlarını ve markamız olan Made in Marxloh'u anlattım kendisine" dedi.

Duisburg Uyum Meclisi Başkanı Erkan Üstünay ise, "Başbakan Merkel'in Marxloh'a gelerek, sorunları yerinde görmesi bizi sevindirdi. Ziyareti her açıdan değerli buluyoruz. Merkel, sorunları dinledi ve gelecek zaman içinde çözümleri için de adımların atılacağının izlenimini verdi" dedi.

Bir günlük ziyaret için geldiği Marxloh'tan vatandaşların sevgi gösterileriyle uğurlanan ve gördüğü ilgilen oldukça memnun olduğu gözlenen Angela Merkel, sokakta toplanan vatandaşların yanına giderek ellerinden tutmayı ihmal etmedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Merkel, Marxloh'ta Vatandaşların Sorunlarını Dinledi (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement