Mersin Barosu'na İnsan Hakları Merkezi Kuruluyor - Son Dakika
Güncel

Mersin Barosu'na İnsan Hakları Merkezi Kuruluyor

Mersin Barosu'na "İnsan Hakları Merkezinin Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında İnsan Hakları Merkezi kurma çalışması başladı.

02.09.2018 13:26

Mersin Barosu'na "İnsan Hakları Merkezinin Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında İnsan Hakları Merkezi kurma çalışması başladı.

Barodan yapılan açıklamaya göre, barolarda insan hakları merkezini kurmayı amaçlayan ve aralarında Mersin Barosu'nun da pilot baro olarak seçildiği proje hakkında ön analiz, inceleme ve bilgilenme toplantısı yapıldı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan Hakları Merkezi Koordinatörü Eyyüp Sabri Çepik, Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Birimi'nde gerçekleşen toplantıda, kozmopolit bir kent olarak "renkli gül bahçesi" gibi olan Mersin'in, projede pilot bölge olmasını önemsediklerini belirtti.

Projenin 4 yıllık çalışma süresinin olduğunu ifade eden Çepik, "Her pilot barodan görevlendirilecek 100'ün üzerinde avukat, hem Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki barolarda hem de AİHM'nin merkezi Strasbourg'da üç aylık periyodik eğitimlere tabi tutulacak. Projenin ön şartında ise yabancı dil bilme zorunluluğu var." ifadelerini kullandı.

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz da merkezde sekreter ve ücret dahilinde nöbet sistemiyle çalışacak avukatlara gerekli eğitimlerin verilmesini planladıklarını belirtti.

Toplantıya, TBB İnsan Hakları Merkezi Başkanı İzzet Varan ile avukatlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin Barosu'na İnsan Hakları Merkezi Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement