Mersin'de Belediye Meclisi'nden Cemevleriyle İlgili Karar - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Belediye Meclisi'nden Cemevleriyle İlgili Karar

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP grubunun teklifi üzerine "cemevlerinin ibadethane kabul edilmesi" için oy çokluğuyla temenni kararı aldı.

12.05.2015 18:22

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP grubunun teklifi üzerine "cemevlerinin ibadethane kabul edilmesi" için oy çokluğuyla temenni kararı aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki mayıs ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, cemevlerinin ibadethane sayılmasıyla ilgili kararı Türkiye Büyük Millet Meclisinin verebileceğini belirterek, "Burada karar alınır veya alınmaz ancak bu kararın alınması da alınmaması da sonucu etkilemeyecek. Bana sorarsanız insanlar nasıl ibadet yapmak istiyorsa gitsin yapsın. Her türlü desteği, camiye ne veriyorsak cemevine de veririz" diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç de cemevlerinin Alevilerin ibadethanesi olduğunu söyledi. Alınacak kararın bir temenni kararı olduğunu belirten Genç, daha önce Yenişehir Belediyesinde oy birliğiyle bu kararı aldıklarını hatırlattı.

Zaman zaman tartışmaların yaşandığı toplantıda, "cemevlerinin ibadethane sayılması" için oy çokluğuyla temenni kararı alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Belediye Meclisi'nden Cemevleriyle İlgili Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement