Mersin'de "Bugünden Yarına Kanserle Mücadele Projesi" - Son Dakika
Yerel

Mersin'de "Bugünden Yarına Kanserle Mücadele Projesi"

Mersin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Mersin Bürokrat ve İş adamları Derneği (MEBİDER) ve Çukurova Kalkınma Ajansı kanserle mücadele için ortaklaşa "Bugünden Yarına Kanserle Mücadele Projesi" başlattı.

04.08.2015 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Mersin Bürokrat ve İş adamları Derneği (MEBİDER) ve Çukurova Kalkınma Ajansı kanserle mücadele için ortaklaşa "Bugünden Yarına Kanserle Mücadele Projesi" başlattı.

Mersin İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ferhat Coşkun, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, projenin amacının kanserle ilgili güncel ve güvenilir verilerin elde edilmesi olduğunu söyledi.

Kanser hakkında vatandaşları bilgilendirmenin önemli olduğunu aktaran Coşkun, Mersin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak aktif bir şekilde kanser taramalarını yaptıklarını kaydetti.

Mersin'in kanser taramasında 2013 ve 2014 yıllarında birinci olduğunu anımsatan Coşkun, şöyle devam etti:

" Bu proje kapsamında ise hedef sayımız 9 bin 529 kişidir. 3 ay içerisinde insanlara ulaşarak onlara kanser hakkında bilgiler vereceğiz. Hazırlık aşamasında projemizde yer alacak ekiplerimizi oluşturduk. Ekiplerimiz aktif olarak sahada çalışmaya başladı. Süreç içerisinde proje ortaklarıyla toplantılar gerçekleştirip, bilgi alışverişinde bulunuyoruz. MEBİDER projemize katkı sağlıyor. Ortaya çıkabilecek sorunlara çözüm önerileri getiriyorlar ve ayrıca 10 bin lira finansman desteği sundular. Proje sonunda bir kitap çıkararak 81 ilimize göndereceğiz."

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan MEBİDER Başkanı ve Mersin İl Halk Sağlığı Müdürü Aytekin Kemik ise kanser hakkında farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayarak, projenin sadece kent merkezinde değil tüm ilçelerde de aktif şekilde yürütüleceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de 'Bugünden Yarına Kanserle Mücadele Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement