Mersin Festivali Dünyaca Ünlü Sanatçıları Ağırlayacak - Son Dakika
Magazin

Mersin Festivali Dünyaca Ünlü Sanatçıları Ağırlayacak

Mersin Festivali Dünyaca Ünlü Sanatçıları Ağırlayacak

Mersin 10'uncu Uluslararası Müzik Festivali'nde dünyaca ünlü sanatçılar sahneye çıkacak.

12.04.2011 15:30

Mersin 10'uncu Uluslararası Müzik Festivali'nde dünyaca ünlü sanatçılar sahneye çıkacak.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin tanıtım toplantısı Hilton Otel'de yapıldı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Mersin Uluslararası Müzik Festivali Sanat Danışmanı Remzi Buharalı, ilçe ve belde belediye başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Faik Burakgazi, Başbakanlık Tanıtma Fonu'na başvuruda bulunduklarını, ancak destek görmediklerinden yakındı. Belediye Başkanı Özcan ise Mersin'de güzel şeylerin yaşandığını söyledi. Özcan, "Bu festival kent bütünlüğünün de simgesidir. Bu yıl Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan tek kuruş alamadık, ama yine el birliği ile festivallerin en güzelini gerçekleştiriyoruz. Son bir ay içersinde kentimizde büyük festival gerçekleşecek" dedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da kültür sanat yaşamının hayatı keyiflendirdiğini kaydetti. Güzeloğlu, "Sanat yaşamın derinliği bir kültür zenginliğidir. Kimi zaman bir müzisyenin notasında, kimi zaman bir ressamın fırçasında, bir şairini dizlerinde, bir kitabın cümlelerinde kültürel zenginliği görürsünüz. Nereden bakarsanız bakın kültür sanat yaşamı değerli, hayatı keyifli kılar. Bu festivali el ele vererek neler yapılabildiğinin göstergesidir. Ulusal ve uluslararası sanatçıları Mersin'e, Mersin'i de bu sanatçılara tanıttığı için anlamlıdır" diye konuştu.

1- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacak festivale Elina Garanca, Janine Jansen, Denyce Graves, Tania Maria, Sumi Jo, Fabio Biondi, Al Di Meola, Fazıl Say, İdil Biret, Gülsin Onay, Ayla Erduran, Şirin Pancaroğlu gibi dünyaca ünlü yerli ve yabancı sanatçılar katılacak. Toplam 155 sanatçı ile 46 topluluğa ev sahipliği yapacak festivalin açılış konserini Strings Lucerne Oda Orkestrası verecek. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin Mersin Festivali Dünyaca Ünlü Sanatçıları Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement