Mersin Köylü Çocuklar, Sinema ve Tiyatro ile Tanıştı - Son Dakika
Güncel

Mersin Köylü Çocuklar, Sinema ve Tiyatro ile Tanıştı

Mersin Köylü Çocuklar, Sinema ve Tiyatro ile Tanıştı

Köylü çocuklar, sinema ve tiyatro ile tanıştıMERSİN Sinema Derneği ile Mersin Tiyatrolar Derneği'nin birlikte hazırladığı 'Umudumuz Çocuklar' projesi kapsamında, uzak yerleşim yerlerindeki çocuklar tiyatro ve sinema ile tanıştırılıyor.

15.03.2016 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köylü çocuklar, sinema ve tiyatro ile tanıştı

MERSİN Sinema Derneği ile Mersin Tiyatrolar Derneği'nin birlikte hazırladığı 'Umudumuz Çocuklar' projesi kapsamında, uzak yerleşim yerlerindeki çocuklar tiyatro ve sinema ile tanıştırılıyor.

Daha önce Mut İlçesi'nin Ballı, Erdemli İlçesi'nin Üzümlü Köyü'ndeki çocuklarla bir araya gelen sanatçılar bu kez Çamlıyayla İlçesi'ne bağlı Fakılar Köyü'ne gitti. Mersin Sinema Derneği Başkanı Gürhan Ötün, Mersin Tiyatrolar Derneği Başkanı Deniz Sandalcı, Genel Sekreteri Hülya Yardıcı, dernek sözcüsü Riyadhan Kartal ve üyeler, köyde yaşayan çocukları sanatsal faaliyetlerle tanıştırarak, eğitim verdi. Yaratıcı drama atölyesi ile eğlenceli dakikalar yaşayan çocuklar, müzik atölyesinde nota öğrendi, şarkı söyledi. Resim atölyesinde de taş ve kozalak boyayan çocuklar, ardından sergilenen gölge oyununu izlendi.

Mersin Sinema Derneği Başkanı Gürhan Ötün, yaptığı açıklamada "Çocuklarımızın gözlerindeki ışığı gördükçe onların geleceğine birer tohum attığımızı daha çok hissediyoruz. Umudumuz Çocuklar projesini hız kesmeden sürdüreceğiz" dedi.

Mersin Tiyatrolar Derneği Başkanı Deniz Sandalcı ise "Buradaki çocuklarımızı ilk defa sanatla buluşturduk. Onların hayatına küçük bir dokunuş yapabildiysek ne mutlu bize. Bu proje tüm sanat kurumlarına örnek olmalıdır. Biz bunu yapabiliyorsak sanatsal alanda çalışan kurumlar da yapabilir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Köylü Çocuklar, Sinema ve Tiyatro ile Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement