Mersin Tiyatro Festivali, Maddi İmkansızlıklarla Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Mersin Tiyatro Festivali, Maddi İmkansızlıklarla Başlıyor

Mersin Tiyatro Festivali, Maddi İmkansızlıklarla Başlıyor

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek Mersin Tiyatro Festivali, yarın kapılarını sanatseverlere açacak.

15.05.2015 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek Mersin Tiyatro Festivali, yarın kapılarını sanatseverlere açacak. Maddi imkansızlıklar nedeniyle imce usulü düzenlenen festivalin tanıtımı da sokaklarda düzenlenen skeçlerle yapılıyor.

Mersin Tiyatrolar Derneği'nin ev sahipliğinde 16 Mayıs'ta başlayacak olan festival kapsamında çeşitli salonlarda yerel grupların sahne alacak. Aynı zamanda atölye programları da gerçekleştirilecek festival, yeterince destek gelmeyince maddi imkansızlıklar baş gösterdi.

Festivalin tanıtımı ise sokaklarda oynanan skeçlerle yapılıyor. Kentin çeşitli noktalarında skeçler oynayan 4 kişilik oyuncu grubu, el ilanları, broşürler ve festival programını dağıtarak Mersinli sanatseverlerden kendilerini yalnız bırakmamalarını istedi. Dernek Başkanı Deniz Sandalcı, 16-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin dolu dolu bir festival olacağını söyledi. İçeriğinde birçok tiyatro, söyleşiler ve atölye çalışmalarının yapılacağını belirten Sandalcı, şunları söyledi:

"Maalesef bu festivali yaparken içimiz biraz buruk. Çünkü biz gerekli yardım ve destekleri alamadık. Birçok belediye bize yardımcı olmadı, bir bütçemiz oluşmadı. Bütçemizi tamamen kendi çevremizden oluşturduk. O bütçeyle gerçekleştiriyoruz. Biraz önce gördüğünüz gibi sokaklara düştük. Bütçesizlikten dolayı sokaklar da festivalimizin tanıtımı kendimiz yapmak zorunda kaldık. Çünkü bizim büyük pankartlar ya da boy boy vinil afişlerimiz yok. Tanıtımımızı kendi çabalarımızla bastırdığımız broşür ve davetiyelerle yapıyoruz. Sokaklar da tiyatro kostümlerimizi giyerek, oyunlarımızdan kısa parçalar sergileyerek tanıtımımızı yapma zorunda kaldık. Bu yüzden bu festivale tüm Mersin'i davet ediyoruz. Bu kenttin festivalidir. Lütfen her birey bu festivale sahip çıksın, salonlarımızı doldursun. Dolu, dolu söyleyişlerimiz, oyunlarımız var. Tamamen yerel grupların yer aldığı bir tiyatro festivali olacak. Yani kendi içimizden çıkan oyunlarla vücut bulacak bu festival tüm halkımızı bekliyoruz." - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Tiyatro Festivali, Maddi İmkansızlıklarla Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement