Mersin Valisi Güzeloğlu'nun Veda Ziyaretleri - Son Dakika
Yerel

Mersin Valisi Güzeloğlu'nun Veda Ziyaretleri

Kocaeli Valisi olarak atanan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, çeşitli veda ziyaretlerinde bulundu.

23.09.2014 10:09

Kocaeli Valisi olarak atanan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, çeşitli veda ziyaretlerinde bulundu.

Valilik Basın Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, veda ziyaretleri kapsamında ilk olarak Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret etti.

Burada Güzeloğlu çiftçini Ruhani Lider Coşkun Teymur, Kilise Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Yazırlıoğlu ve Ortodoks cemaati üyeleri tarafından karşılandı.

Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmasında kiliseye her ziyaretinde hoşluk ve sefa bulduğunu belirtti.

Kilise cemaatinin tüm değerli üyelerine kendilerine gösterdiği içten ve samimi ev sahipliği için teşekkür eden Güzeloğlu, şöyle devam etti:

" Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün yurttaşlarının eşit muamele ederek, her etnik grup ve her inanç grubuyla yakın ilişki içerisinde, el birliği ve gönül birliği içerisinde Mersin'e hizmet vermeye çalışarak 4 buçuk yıllık hizmet süremin sonuna geldim. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızdan da çok büyük destek, güç ve sevgi aldım. Mersin'in sorunlarının çözümünde, daha iyi ve güzel bir geleceğe taşınmasında bizden desteklerini esirgemeyen tüm Mersinli hemşerilerime teşekkür ediyorum."

Ruhani lider Teymur da Güzeloğlu'nun Mersin'de ayrılacak olmasının kendilerini üzdüğünü, yeni görev yerinde başarılı bir hayat sürmelerini Güzeloğlu'na temenni etti.

Konuşmaların ardından Ruhani Lider Teymur, Güzeloğlu'na çeşitli hediyeler takdim etti.

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi ziyareti

Ardından Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi'ni ziyaret eden Güzeloğlu, kentin önemli dinamiği olan din adamlarıyla gönül birliği tesis edip Mersin'i hizmet ettiklerinin altını çizdi.

Şube Başkanı Hasan Kılavuz ise birleştirici gücüyle Mersin'in birlik ve bütünlüğüne katkı sunan Güzeloğlu'nu uğurlamanın hüznünü yaşadıklarını ifade etti.

Güzeloğlu'nun Mersin'de kurulmasından bu yana Cemevi'ni ilk kez ziyaret eden devlet temsilcisi olduğunun altını çizen Kılavuz, şöyle devam etti:

"Bizler Mersin Cemevi'nde muhabbeti baldan, kendisiyle rahat konuşabildiğimiz, bir dervişan gibi hitap eden valimizi seviyoruz. Doğduğu topraklar gibi, onunla yoğrulduğu için bir derya. Sayın valim kitleleri yan yana getirdiniz. Güzel çalışmalar gerçekleştirdiniz. Kendinden emin bir bürokrat olarak hal-ı ahvalı ortada. Onun için halk sizi seviyor. İnanıyorum ki Kocaeli'nde de bu hizmetleriniz devam edecek. Devlete olan bağlılığımızı, gönül köprümüzün devamını kılan sizlersiniz. Siz ziyaret ettiniz, bu kapıyı açtınız. İnşallah bundan sonra da devam eder. Sizin gibi sözü güzel, özü güzel bir valimizin gitmesine çok üzülüyoruz. Yolunuz açık olsun."

Mersin Baro Başkanlığı ziyareti

Güzeloğlu, son olarak Mersin Baro Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Mersin Barosu bünyesindeki tüm avukatların 4 buçuk yıllık görev süresinde kendilerine gösterdikleri ilgi, sevgi ve güven için teşekkür eden Güzeloğlu, "Mersin'de güzel işler yaptığımız kanaatini taşıyorum. Bunları yaparken Mersin insanının sevgisini ve güvenini kazandık. Hizmet yapmak çok güzeldi ama biz gönüllere talip olduk. Halkımızın vefasına teşekkür ediyorum. Bir haftada ilimizin her köşesinden ve her kişisinden çok büyük bir sevgi ve ilgi gördük. Ayrılırken Mersin'in sevgisi ile dostluğu ayrılıyoruz. Her zaman Mersin'i ve Mersinlileri anacak, hiç unutmayacağız. Hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Baro Başkanı Alpay Antmen da Mersin Barosu'nun desteğe ihtiyacı olduğu her yerde Güzeloğlu'nun hukukla ilgili hassasiyetiyle her zaman yanlarında olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Antmen, Güzeloğlu'na plaket takdim etti. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin Valisi Güzeloğlu'nun Veda Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement