Mesele Çakallarla Dans Edebilmek - Son Dakika
Magazin

Mesele Çakallarla Dans Edebilmek

Mesele Çakallarla Dans Edebilmek

Altıncı sinema filmini çeken Murat Şeker: "Mesele çakal olmak değil, çakallarla dans etmeyi öğrenmek.

23.07.2012 06:03  Güncelleme: 08:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Murat Şeker, altıncı sinema filmi 'Çakallarla Dans 2- Hastasıyız Dede'yi çekti. Başrollerini Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Murat Akkoyunlu ve Timur Acar'ın paylaştığı devam filminde "Namuslu olmak kolay mı?" sorusuna cevap arayan Şeker; yeni filmini anlattı.

Dizi sektörünün sinemayı baltaladığından şikayet edip "Her şey hazır, film çekemiyor, yazı bekliyoruz" demiştiniz. Nihayet o gün geldi...

Evet, muradımıza erdik çok şükür. Biz sinemacılar ne yazık ki mevsimlik işçi olarak çalışmaya başladık. Filmi bitirdik bile ama montaj aşaması devam ettiği için hala çalışmaya devam ediyoruz.

DİZİLER YÜZÜNDEN BEKLEDİK

Özlemiş misiniz setleri?

Özlemez olur muyum? Bütün kışı bu filmin hayaliyle geçirdim. Senaryo hazır, para hazır, oyuncular hazır ama diziler yüzünden beklemek zorunda kalmıştık.

İzleyiciyi nasıl bir devam filmi bekliyor?

Dört kafadar hapishanedeyken bir deneye maruz kalıyor. Bir profesör gelip erken pişmanlık sendromu denen yeni bir hap geliştirildiğini anlatıyor. Kafadarlara denek olmayı kabul ederlerse şartlı tahliye olacaklarını söylüyor. Bunlar da kabul ediyorlar. İlaç sayesinde suç işlemekten vazgeçiyorlar.

Namuslu olmak zor mu?

Namuslu olmaktan çok namuslu kalabilmek zor. Çünkü her insan zaman zaman çakallık yapabilir, yanlışa düşebilir ama önemli olan bunu tüm hayatına yaymaması. Mesele çakallık yapmak değil, çakallarla dans edebilmeyi öğrenebilmekte. Bunu öğrenenler için hayat çok kolay, öğrenemeyenler içinse sıkıntılı.

HEPİMİZ DENEK OLABİLİRİZ

* Böyle bir ilacın tıbbi karşılığı var mı? Doktorlar ayaklanır ya da insanlar eczaneye gidip sorabilirler bu ilacı...

Olabilir. (Gülüyor) İlaçların denekler üzerinde denendiği gerçek. Belki bizler de farkında olmadan bir şeyler ya da birileri için denek olabiliriz. Bunu bilmiyoruz.

"Denek olabiliriz" mi diyorsunuz?

Evet. Ben bu cep telefonu işinden çok kıllanıyorum. Cep telefonu meselesinde hepimiz birer denek olabiliriz.

İlker Ayrık, Şevket Çoruh, Murat Akkoyunlu ve Timur Acar'dan oluşan dört başrolün yanı sıra filmde birçok konuk oyuncu var. Nasıl seçtiniz oyuncuları?

Dört ana karakterinin yanı sıra ilk filmden Didem Balçın ve Ceyhun Yılmaz da var. Bu filmdeki en renkli karakter Doğa Rutkay. Leyla Şekerci adında Twitter ünlüsü pop yıldızını oynuyor. Altan Gördüm hapishanede bu dört kafadara babalık yapan bir yandan da solculuk işleyen bir karakteri oynuyor. Kenan Ece, Simge Fıstıkoğlu ve Ömür Gedik de var. Renkli cümbüşlü, şen şakrak bir kadro oldu.

Bu isimleri filmi daha fazla duyurabilmek için mi tercih ettiniz?

Bu isimlerin çoğu arkadaşım, jest yaptılar. Bir de ilk filmi izledikten sonra bu filmde oynamak isteyen çok fazla isim vardı. Biz filmin olay örgüsü dahilinde yer alacak, olan isimler üzerinde durduk.

İLKİNDEN DAHA KOMİK

Devam filmlerinin ilk filme karşılaştırılır. Bu anlamda bunun dezavantajını yaşayacağınızı düşünüyor musunuz?

Dediğiniz doğru. Biz ilkinin tekrarına düşmeyen bir film yaptık. "İlk daha iyiydi" cümlesini duymamak için çabaladık. İkinci filmi sadece gişe kaygısıyla yapmıyoruz içerik olarak daha doluyuz. Ne yaptığımızın daha farkında olarak hareket ettik. Oyuncuların ve ekibin birbirini iyi tanımasının avantajlarını kullandık. İlkinden daha komik bir film olacağının garantisini veriyorum. İzleyici bu filmi sevecek.

Peki üçüncü filmin gelmesi söz konusu mu?

Muhtemelen. Allah'ın hakkı üçtür ama üçte bitiririm. 'Çakallarla Dans 4 ve 5' olmaz yani.

EĞİLMEZ'İN FİLMLERİ GİBİ ÇOK İZLENSİN

En çok izlenen filminizin bu film olacağını söyleyebilir miyiz?

Olabilir, içime öyle doğuyor. Öncelikli hedefimiz ilk filmi geçmek. Anlık ve dönemlik başarıların artık gerçek başarı olmadığını biliyorum. Zamana yayıldıktan sonra değeri ortaya çıkıyor. 'Aşk Tutulması'nın üzerinden 4 yıl geçti. DVD'si çok sattı, defalarca televizyonda yayınlandı. 'Aşk Tutulması' ve 'Aşk Geliyorum Demez'i 12 ülkeye sattık. 'Çakallarla Dans' internette 8 milyon kere izlenmiş. DVD'si 5 baskı yaptı. Bir filmin başarısını sadece gişe rakamıyla değerlendirilmemeli, sonraki süreci de takip etmek gerekir. Benim naçizane hedefim; nasıl ki Ertem Eğilmez'in filmlerinden 25 yıl sonra 50 seyredilip zevk alınıyorsa, benim filmlerimin de aynı şekilde keyifle izlenmesi.

ŞEKER TARZI

Altıncı filminizi çektiniz. Sinemada Murat Şeker tarzı oluştu dememiz mümkün mü?

Denebilir. Daha önce yaptığım iki romantik komedi filminde Türk sinemasına ve Yeşilçam'a gönderme yapıyorduk. 'Çakallarla Dans'la beraber yeni bir doku yakaladık. Aziz Nesin hikayelerinin filme alınmasından sonra, içinde en çok taşlama ve hiciv barındıran proje bizim projemiz.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Mesele Çakallarla Dans Edebilmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement