Meslektaşları Gazeteci Birand İçin Konuştu - Son Dakika
Güncel

Meslektaşları Gazeteci Birand İçin Konuştu

Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın cenaze törenine katılan meslektaşları ve yakın çalışma arkadaşları Birand'ı anlattı.

19.01.2013 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın cenaze törenine katılan meslektaşları ve yakın çalışma arkadaşları Birand'ı anlattı.

Doğan Medya Center ve Teşvikiye Camii'nde canlı yayın yapan televizyon kanallarına duygularını aktaran meslektaşları Birant için şunları söyledi:

Ertuğrul Özkök: "O bize gazetecilik dersi veriyordu da nasıl ölmek gerektiği dersi verdi. Allah hepimize öyle ölmek nasip etsin."

Can Dündar: Onun verdiği cesaretle bir çok alanda ilk olmayı başardı. Bir patika açtı ve onun arkasından asfalt döşendi. Henüz Türkiye farkında değil ama ileride bir tarihçe yazıldığında Birand imzasının ilk başta geldiğini göreceğiz. Yeni kuşak Türkiye tarihini ondan öğrendi. İyi ki onunla çalışmışız. Uzun yıllar 32. Gün'ü birlikte hazırladık. Ankara'ya geldiğinde bizim evde kalırdı. Türkiye onu çok üzdü. Onun çok üzüldüğü bir dönemi hatırlıyorum. Çok üzerine gittiler. Değmezmiş. Türkiye bir daha düşünür onun yaptıklarını ve 'Değdi mi?' diye sorgular umarım.

Serdar Cebe: Ustamıza artık son görevimizi yerine getiriyoruz. Aslında bu son görevimiz de değil. Bundan sonra başlıyor bizim görevimiz. Ustamız şu an bizimle, hep de bizimle olacak. Yıllar önce Birand, CNNTürk mikrofonu devrildiğinde, NTV mikrofonunu kapıp canlı yayına çıkmıştı. Şimdi yine öyle bir gün yaşıyoruz. Her zaman birlikteyiz.

Cüneyt Özdemir: "Çok üzgününüz. Ailemizden ferdi kaybettik. Bizim kaybımız önemli değil Türkiye gerçekten önemli bir gazeteciyi kaybetti."

Beyazıt Öztürk: "Öyle garip bir şekilde uyandım ki sabah. Bugünü de mi görecektim? Mehmet Ali Birand sayesinde televizyonculuğa başladım. Bugün yaşadıklarımıza inanamıyoruz."

Özay Erat: "Hem görevimi yapmaya çalışıyorum. Oradan bakarken bana gülüyor. Hayatımızdan çok insan geçti ama o bizim bir muhabir arkadaşımızdı. Erken bıraktı gitti, keşke bırakmasaydı."

Ferit Aslan: "Her şeyin ötesinde çok iyi bir insandı. Televizyon gazeteciliğini ondan öğrendim. Son yazısında Diyarbakır'daki törenleri yazmıştı. Yüz binlerin onu nasıl sevdiğini görseydi keşke. BDP Genel Başkanı, Birand'ın vefat ettiği haberini duyurduğunda, yüz binler müthiş bir üzüntü yaşadı. 20 dakika sonra ise bu haberin doğru olmadığını, Birand'ın hayatta olduğunu söyleyince müthiş bir alkış koptu. Gerçekten görülmeye değerdi. O bölge Birand'ı çok severdi. Sadece Güneydoğu değil, Kuzey Irak da öyle."

Nebil Özgentürk: "Mehmet Ali Abi'nin Türk siyasetinde son 40 yıl içinde ne kadar gerekli olduğunu ama ne kadar da haksız bir şekilde mağdur edildiğini hissedebiliyorum."

Hande Fırat: "Çok keyifli bir insandı. Uzak bir yönetici değildi, çok yakındı. Zaten öyle olmasa herkes bugün onun için 'Mehmet Ali Abi' demezdi.

Ali Kırca: "1976'da Oslo'da şahsen tanıştık. Birand'ın ekrandaki samimiyet hali topluma yansıdı. 32. Gün programı 1985'te yayına başladığında biz Brüksel'de iki kişiydik. Ama iki kişiyken bile çok planlı, disiplinli çalışırdı. Galatasaray'ın son maçına dahi gitti. Trabzon deplasmanındaydı. Oysa uzun süredir sağlık durumu nedeniyle deplasman maçlarına gitmiyordu. Sanki planlamıştı bu ölümü. Hasan Cemal'e de o ısrar etmiş bu maça gitmeleri için."

Rıfat Ababay: "Tam istediği gibi öldü. Daha Pazartesi günü ekrandaydı. Aslanlar gibi yaşadı aslanlar gibi öldü." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meslektaşları Gazeteci Birand İçin Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement