Mesob Başkanı Keskin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Mesob Başkanı Keskin Açıklaması

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, yeni küçük sanayi siteleri kurulması ihtiyacının, sadece esnaf ve sanatkarın sorunu olmadığını, şehirleşme adına Malatya'nın da önemli bir ihtiyacı olduğunu belirtti.

17.05.2017 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, yeni küçük sanayi siteleri kurulması ihtiyacının, sadece esnaf ve sanatkarın sorunu olmadığını, şehirleşme adına Malatya'nın da önemli bir ihtiyacı olduğunu belirtti.

MESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, birlik binasında yapılan toplantıda Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, MESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, küçük sanayi sitelerinin taşınması ve alternatif yeni arsalar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

MESOB Başkanı Keskin, Malatya'da esnaf ve sanatkarın üretim, imalat, tamir alanı olan küçük sanayi sitelerindeki fiziki ve teknik alt yapı yetersizliğinin had safhaya ulaştığını belirterek, esnaf ve sanatkarın fiziki şartlar ve sermaye yetersizliği nedeniyle yeni yatırım yapamaz ve iş yerini büyütemez hale geldiğini dile getirdi.

Yeni Sanayi ve Özsan Sanayi sitelerinin ekonomik ömürlerini artık tüketmiş olduğuna dikkati çeken Keskin, şunları kaydetti:

"Yeni Sanayi Sitesi, 1976 yılında hizmete girmiş ve şu anda plansız bir yapılanma, üretim ve imalata yönelik fiziki şartların, alt yapının yetersiz olduğu bir durumdadır. Şehir merkezinin içerisinde kalmıştır. Altyapısı ile büyükşehir olan Malatya'ya hizmet konusunda ekonomik olarak ömrünü tüketmiştir. Özsan Sanayi Sitemiz de de aynı sıkıntılar söz konusudur. Şu bir gerçektir mevcut küçük sanayi sitelerimiz fiziki şartları ve altyapısı ile hem Malatya'ya hem de esnaf ve sanatkara hizmet veremeyecek noktaya gelmiştir. Yeni küçük sanayi siteleri kurulması ihtiyacı, sadece esnaf ve sanatkarın bir sorunu olmayıp şehirleşme adına Malatya'nın da önemli bir ihtiyacıdır."

Keskin, bu konuya Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Mustafa Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve değerli Malatya milletvekilleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın da olumlu yaklaştığını belirterek, "Bu dönem, küçük sanayi sitesi sorununu çözerek, şehirleşme ve üretim adına önemli bir adımı atacağımıza inanıyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde el birliği ile Malatya'nın en az 50 yıllık bir ihtiyacını hep birlikte çözmüş olacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mesob Başkanı Keskin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement