Metin Serezli Yaşamını Yitirdi - Son Dakika
Güncel

Metin Serezli Yaşamını Yitirdi

Metin Serezli Yaşamını Yitirdi

Usta tiyatrocu Metin Serezli bu sabah hayatını kaybetti.

10.03.2013 10:38  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Serezli, evinde hayatını kaybetti.

Eşinin uzun süredir tedavi gördüğünü söyleyen Nevra Serezli " Bu sabah 07.10'da son nefesini verdi. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum çok üzgünüm. Muhtemelen cenazesini salı günü Teşvikiye Camii'nden kaldıracağız. Kendisi özellikle anma töreni yapılmamasını istedi" dedi.

"BABAM TÖREN İSTEMEDİ"

Metin Serezli'nin oğlu Murat Serezli, babasının tiyatro sahnesinde bir tören istemediğini, cenazenin salı günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak namazın ardından kaldırılacağını söyledi.

Serezli'nin evine taziyeye gelen 36 yıllık dostu oyuncu Aydemir Akbaş ise "1.5 ay evvel 3 oyunum vardı onları getirdim. 'Metin şunları oku da sahneye koy' dedim. Çok beğendi. Dünya güzeli bir insandı. Hayatta mutlu olmak istiyorsan öyle bir arkadaş, dost seçeceksin. Galiba sıra bize geliyor" ifadelerini kullandı.

METİN SEREZLİ KİMDİR?

12 Ocak 1934'te doğan Metin Serezli İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü, Edebiyat Fakültesi Sanat tarihi Bölümlerinde okudu.

1954 yılında İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu'nda amatör olarak oyunculuğa başlayan Serezli, 1971'de Çevre Tiyatrosu adı ile kendi tiyatrosunu kurdu.

Papaz Kaçtı, Altuın Yumruk, Çılgın Sonbahar, Bu Filmi Görmüştüm, Hayvanat Bahçesi gibi oyunlarda oynayan Serezli, oyunculuğunun yanı sıra yönetmenlik de yaptı.

1958 yılında beyazperdeye de adım atan usta oyuncu, Bozuk Düzen, Şoför Nebahat, Seven Ne Yapmaz, Senede Bir Gün, Son Hıçkırık gibi birçok Yeşilçam klasiğinde yer aldı.

Aynı zamanda Türkiye'nin en önemli seslendirme sanatçılarından olan Serezli, televizyonda ve radyoda sayısız karaktere ses verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Metin Serezli Yaşamını Yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement