Mevlevîhanede 90 Yıl Sonra İlk Sema - Son Dakika
Kültür Sanat

Mevlevîhanede 90 Yıl Sonra İlk Sema

Mevlevîhanede 90 Yıl Sonra İlk Sema

Antalya Mevlevîhanesi’nde 90 yıl sonra ilk Kur’ân-ı Kerîm tilâveti, ilk Mesnevî-i şerîf okuması ve ilk Semâ âyin-i şerîfi icra edildi.

27.07.2018 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Mevlevihanesi'nde 90 yıl sonra ilk Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilk Mesnevi-i şerif okuması ve ilk Sema ayin-i şerifi icra edildi.

Restorasyonu yakın zamanda tamamlanan ve geçtiğimiz ay Vali Münir Karaloğlu'nun katıldığı törenle açılan Antalya Mevlevihanesi'nde 90 yıl sonra ilk Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilk Mesnevi-i şerif okuması ve ilk Sema ayin-i şerifi icra edildi. Yoğun ilginin gözlendiği programa Vali Münir Karaloğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Konya Büyükşehir Belediyesi'nden Ercan Uslu, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kurra hafız Süleyman Aykut'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilk Mesnevi okuması, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke tarafından gerçekleştirildi. Hz. Mevlana'nın meşhur eseri Mesnevi'nin ilk beş beytinin şerh edildiği ilk derste, Mevlevilikte ve müsikide önemli yer tutan ney aletinin konu edildiği bu beyitler vesilesiyle, insanın asıl vatanı olan ruhlar alemi ve cennetten yeryüzüne indirilişi ile insanın dünya hayatındaki serüveni anlatıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sema Topluluğu'nun icra ettiği Mevlevi Sema ayin-i şerifiyle de 90 yıl sonra bir ilk yaşandı. Programa katılanların, uzun yıllar sonra Antalya Mevlevihanesi'nde ilk kez okunan Kur'an-ı Kerim, Mesnevi-i Şerif ve Mevlevi Sema ayin-i şerifi dolayısıyla duygusal anlar yaşadıkları gözlendi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Mevlevîhanede 90 Yıl Sonra İlk Sema - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement