Mevsimlik Tarım İşçileri Bayramda da Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Mevsimlik Tarım İşçileri Bayramda da Çalışıyor

Şanlıurfa'dan, Amasya'ya gelen mevsimlik tarım işçileri, bayramı evlerinden uzakta, tarlada çalışarak geçiriyor.

01.09.2017 12:26

Şanlıurfa'dan, Amasya'ya gelen mevsimlik tarım işçileri, bayramı evlerinden uzakta, tarlada çalışarak geçiriyor.

Tarım işçileri ve aileleri, geçimlerini sağlamak için zor yaşam koşullarına rağmen yılın 6 ayı çalışıyor.

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesine gelen tarım işçileri kuru soğanın hasat döneminin Kurban Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle bayramlarını tarlada geçiriyor.

Şanlıurfa'dan Amasya'ya gelen işçilerden 48 yaşındaki Abdulhamit Çınar, AA muhabirine, bayramı buruk geçirdiklerini ancak ekmek paralarını kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Memleketlerini özlüyorlar

Yirmi yıldır mevsimlik tarım işçisi olarak çalıştığını anlatan Çınar, "Nisan ayında evimizden çıkıyoruz, sırasıyla Adana, Hatay ve Amasya illerinde çalışıyoruz, on birinci ayda evlerimize ancak dönüyoruz." dedi.

İşlerinin çok zor olduğunu, evlerinden uzakta, zor yaşam koşullarında, sabah 5.00'te kalkıp akşam 19.00'a kadar güneşin altında çalıştıklarını ifade eden Çınar, "Biz de isterdik bayramda memleketimizde olmayı, akrabaları ziyaret etmeyi, kurban kesmeyi. Ancak burada çalışarak geçiriyoruz, ne diyelim buna şükür." diye konuştu.

Bir diğer tarım işçisi Mehmet Hanefi ise yılın altı ayını evlerinde, altı ayını dışarıda geçirdiklerini aktararak şunları dile getirdi:

"Maddi durumumuz iyi olmadığı için gelip buralara çalışıyoruz. Bayramda da çalışıyoruz işte bayram bizim için neredeyse yok sayılır. Zor bir duygu. Şimdi kendi memleketinde olsan, bayramını sevdiklerinle beraber geçirsen. Olmadı işte ekmek parası için buralara geldik. Evimizden, yurdumuzdan uzakta buruk bir bayram geçiriyoruz ama çok şükür ekmeğimizi kazanıyoruz, bu yüzden mutluyuz. Alın teriyle ekmeğimizi kazandığımız için mutluyuz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mevsimlik Tarım İşçileri Bayramda da Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement