MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin Basın Toplantısı - Son Dakika
Politika

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin Basın Toplantısı

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri\'nin Basın Toplantısı

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "AK Parti açıkça muhalefet istemiyor, muhalefetsiz rejim istiyor."

02.10.2013 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "AK Parti açıkça muhalefet istemiyor, muhalefetsiz rejim istiyor. O rejimin adına ne denildiğini herkes biliyor. Onun için de muhalefeti bölücülükten daha tehlikeli bir şeytan gibi görüyor" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, demokratikleşme paketini eleştiren MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Türkiye'ye karşı ırkçı ve kanlı bir terör faaliyeti yürüten PKK'yı demokratikleşme paketi ile ikna edileceğini düşünenlerin yanılacağını söyledi. Demokratikleşme paketinin Başbakan tarafından gizli tutulmasının ifade edildiğini, sürprizler içereceğinin belirtildiğini ifade eden Yeniçeri, "AK Parti açıkça muhalefet istemiyor, muhalefetsiz rejim istiyor. O rejimin adına ne denildiğini herkes biliyor. Onun için de muhalefeti bölücülükten daha tehlikeli bir şeytan gibi görüyor. Bu paket dayatma değilse, pazarlık ürünü değilse, müzakerenin sonucu değilse İmralı ile Kandil'in '1 Eylül'e kadar Demokratikleşme Paketini, aksi taktirde çekilmeyi durdururuz' sözlerinin anlamı nedir" diye konuştu.

Paketin amacını açıklayan Yeniçeri, "Paketin amacı gündemi yönetmek, tek başına iktidarı için az oy ile çok temsili sağlayacak bir seçim sistemine muhalefeti razı etmek, Mısır'da iflas eden, Suriye'de batağa saplanan politikaların tartışılmasını ikinci plana düşürmek, AB'nin yayınlayacağı ilerleme raporundaki eleştirileri hafifletmek, Gezi Parkı olayları nedeniyle AK Parti'nin çizilen karizmasını tela fi etmek bağlamında dikkatleri pakete çekerek dağıtmak, kamuoyuna görülmemiş bir kampanya ile sunulan çözüm sürecinde karşılaşılan çekilmenin durdurulmasını aşmaktır" şeklinde konuştu.

Demokratikleşme Paketi'nin bölücü örgütün taleplerini karşılamaya yönelik olduğunu söyleyen Yeniçeri, "PKK'lıların Kürtçede kullandıkları Q W X harfleri bölücülerin talepleriydi, o yerine getirilmiştir. Eş başkanlık sistemi öngörülmektedir, siyasi partiler yasasını BDP'nin eş başkanlık sistemine uydurmaya çalışıyor. PKK'lılar, bölücü unsurlar ve Türk milletiyle sorunları olanların yakındıkları, söylemek istemedikleri andımız onları rahatlatmak için kaldırılıyor. Farklı dil ve lehçelerde propaganda BDP ve PKK'nın talebiydi" ifadelerini kullandı.

Andımızın kaldırılmasına da değinen Yeniçeri, "Artık Türk nesilleri 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' demeyecek. Andımızın bıraktığı boşluk muhtemelen AK Parti zihniyetinin şu sözleriyle doldurulacaktır: 'Türklükle bir alakam yok, aksine ne idüğüm belli değil, doğru değil esneğim, çalışkanlık neyime ben bir sünepe ve mıymıntıyım.' Yeni ant 'varlığım BOP eş başkanlığına armağan olsun' ile bitecektir" diyerek andımızın kısa bir analizini yaptı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement