Milletvekili Genel Seçimi - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Genel Seçimi

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, "Bizim merkezimizden aldığımız sonuçlara göre Antalya'da yüzde 38,5 civarında bir rakamdayız. AKP yüzde 31,5 gibi bir oranda, MHP ise yüzde 20'lerde görülüyor.

07.06.2015 22:37

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen,  "Bizim merkezimizden aldığımız sonuçlara göre Antalya'da yüzde 38,5 civarında bir rakamdayız. AKP yüzde 31,5 gibi bir oranda, MHP ise yüzde 20'lerde görülüyor. HDP yüzde 7,1-7,2 civarında" dedi.

Esen, adliye binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlere şaibenin, net olmayan ortamın farkında olarak hazırlandıklarını ifade etti.

Bu doğrultuda 4 bin 684 sandıkta görevli bulundurduklarını anlatan Esen, "200 kişilik ekiple 200 bilgisayarla son derece gelişmiş donanımla seçim sonuçlarını kendi merkezimizde takip ediyoruz. Bizim merkezimizden aldığımız sonuçlara göre Antalya'da yüzde 38,5 civarında bir rakamdayız. AKP yüzde 31,5 gibi bir oranda, MHP ise yüzde 20'lerde görülüyor. HDP yüzde 7,1-7,2 civarında" diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu yasakları kaldırıp sonuçlar açıklanmaya başladığında Antalya ile ilgili kendi sonuçlarıyla örtüşmeyen rakamlarla karşılaştıklarını dile getiren Esen, bunun üzerine bilgi alabilmek için İl Seçim Başkanlığına geldiklerini kaydetti.

Farkın neden kaynaklandığını ilgili mercilere sorduklarının altını çizen Esen, "Onlar da bize 'şu anki seçim sonuçlarının bizim seçim takip sistemimiz açıklamaya müsait değil' dediler. Kafamızdaki bir soru işaretini aydınlatmak üzere geldiğimiz adliyeden maalesef daha büyük soru işaretleriyle ayrılıyoruz. Büyük bir karanlık içerisinde üzüntü duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Esen, 4 bin 684 sandığın tamamının ıslak imzalı sonuç tutanaklarının ellerinde olduğunu belirterek, "Sonuçları karşılaştıracağız, hangi sandıklarda oynama olduğunu tespit edip 48 saatlik itiraz süremiz içinde itirazlarımızı yapıp, Antalya'daki oylarımıza sahip çıkacağız" dedi.

Antalya'daki bir tek oyu bile kimseye kaptırmayacak organizasyon yaptıklarını vurgulayan Esen, bunun rahatlığı içinde olduklarına işaret etti.

Adliyede 200 kadar partili avukatın ilçe seçim kurullarında işlemlerin takibini yaptıklarını bildiren Esen, seçim kurullarındaki işlemler bitene kadar çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Esen, partinin menfaatlerini, milletin iradesini ve oylarını korumakla görevli olduklarını dile getirerek, "Kendi sistemimizdeki oranlara göre bir tahmin yapacak olursak, CHP'nin 6 milletvekili çıkarması gerekiyor" diye konuştu.

CHP Antalya'da ilk 6 sırada Niyazi Nefi Kara, Deniz Baykal, Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın, Devrim Kök ve Figen Çalıkuşu'nu milletvekilliğine aday göstermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Genel Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement