Milletvekillerine "Adana Ekonomisi, Sorunları ve Çözüm Önerileri" Raporu - Son Dakika
Yerel

Milletvekillerine "Adana Ekonomisi, Sorunları ve Çözüm Önerileri" Raporu

Milletvekillerine "Adana Ekonomisi, Sorunları ve Çözüm Önerileri" Raporu

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, 22 Temmuz'da Yapılan Erken Genel Seçimde TBMM'ye Giren Adana Milletvekillerini Ziyaret Ederek, "Adana Ekonomisi, Sorunları ve Çözüm Önerileri" Başlıklı Bir Rapor Sundu.

08.08.2007 16:04

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 22 Temmuz'da yapılan erken genel seçimde TBMM'ye giren Adana milletvekillerini ziyaret ederek, "Adana Ekonomisi, Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı bir rapor sundu.

ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek, Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, yönetim kurulu üyeleri, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Cumali Doğru, Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan, Yüreğir Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Remziye Karabucak ve Seyhan Ziraaat Odası Başkan Yardımcısı Tülin Erdemışık’tan oluşan heyet, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Demokratik Sol Parti miletvekillerini ziyaret etti.

ATO önderliğindeki Adana heyeti, ilk ziyareti AK Parti Genel Merkezi’ne gerçekleştirdi. AK Parti milletvekillerine Adana’nın ekonomik yönden güçlendirilmesi için mutlaka somut adımlar atılması gerektiğini anlatan ATO Başkanı Şaban Baş, “Adana’nın sorunları da çözüm yolları da artık biliniyor. Çünkü seçim öncesinde de sizlere sorunlar ve çözüm önerilerini içeren raporlar sunduk. Yeni dönemde sizden beklentimiz, kent ekonomisinin lokomotifi konumundaki sanayi alanında büyük sıkıntılara neden olan teşvik uygulamasının yeniden gözden geçirilerek, sektörel baza dönüştürülmesi gerekmektedir. Çünkü mevcut uygulama, kent ekonomisini tıkanma noktasına getirmiş, sanayi kuruluşlarının teşvik alan illere taşınmasına ve dolayısıyla da işsizlik sorununun daha da derinleşmesine neden olmuştur” dedi.

ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek de, Adana’nın daha önceki dönemde TBMM’deki temsilcilerinin dağınık bir görüntü sergilediğini ve bunun da kente hizmet akışını etkilediğini belirterek, “Yeni dönemde sizlerden beklentimiz, parti ayrımı gözetmeksizin Adana için güçbirliği yapmanızdır” diye konuştu.

Adana heyetinin CHP, MHP ve DSP milletvekilleriyle yaptıkları görüşmelerde, yine ortak sorunlar ve çözüm önerileri gündeme getirildi. Behiç Pakyürek, Şaban Baş, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Cumali Doğru, Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan, Yüreğir Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Remziye Karabucak ve Seyhan Ziraaat Odası Başkan Yardımcısı Tülin Erdemışık, Adana’nın tarım ve tarıma dayalı bir ekonomiye sahip olduğunu belirterek, “Adana ekonomisi tarımsız düşünülemez. Dolayısıyla çiftçinin emeğinin karşılığını alamaması, kent ekonomisine ilişkin tüm göstergeleri olumsuz etkiliyor. Sizlerden beklentimiz, sunduğumuz sorunlar ve çözüm önerileri başlıklı raporumuzu dikkatle inceleyip, TBMM’de gündeme getirmenizdir. Aksi takdirde Adana’nın sahipsizliği ve geriye gidişi hiçbir şekilde önlenemez” görüşlerini dile getirdiler.

(MT-MT-MT-E)

08.08.2007 16:01 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekillerine 'Adana Ekonomisi, Sorunları ve Çözüm Önerileri' Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement