Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehir'de Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehir'de Açıklaması

"Bu hizmetler durmayacak, devam edecek" "Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, yasa gereği sona ermekle birlikte faaliyetini bundan sonra 'vakıf' statüsüyle devam ettiriyoruz.

10.10.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bu hizmetler durmayacak, devam edecek" dedi.

Bir dizi etkinlik için kente gelen Avcı, ilk olarak Anadolu Üniversitesi Konukevi'nin önünden, restorasyonu tamamlanan Orta Işık Camisi'ne kadar gerçekleştirilen "Sokak Sağlıklaştırılması Yürüyüşü"ne katıldı.

Yürüyüş sırasında sokakları inceleyen ve vatandaşlarla selamlaşan Bakan Avcı, daha sonra Orta Işık Camisi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı olarak hizmetlere, bir yenisini eklemenin mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi.

Bu süreçte emeği geçen Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve yönetim kurulu üyeleri ile Nebil Kılıçarslan koordinatörlüğündeki ekibe ayrı ayrı teşekkür eden Avcı, şöyle konuştu:

"Cemalciler Sokağı ve Çürükhoca Sokağı'nın sağlıklaştırılması benim için ayrı bir anlam taşıyor. Yabancılar sokağından geçerken, rahmetli İlhan hocamızı (İlhan Cemalciler) ve  Anadolu Üniversitesi'nde birlikte göreve başladığımız aynı odayı yıllarca paylaştığımız rahmetli kardeşim Ali Cemalciler'i bir kere daha hatırladım. İnşallah bu faaliyetler onlara da rahmetle vesile olur."

Orta Işık Camisi'nin bol cemaatli olması temennisinde bulunan Avcı, şöyle devam etti:

"Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, yasa gereği sona ermekle birlikte faaliyetini bundan sonra 'vakıf' statüsüyle devam ettiriyoruz. Gerek başlamış olan kalıcı eserler restorasyonları gerek planlanmış diğer hizmetler, vakıf çerçevesinde yine aynı el birliği ile gayretle devam edecek."

Avcı, yapılan duanın ardından caminin açılış kurdelesini kesti.

Cuma namazını burada kılan Avcı, daha sonra Türk Dünyası Dede Korkut Parkı ve Dede Korkut Anıt Duvarı açılışını gerçekleştirmek üzere ayrıldı.

Etkinliklere, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ile diğer ilgililer katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehir'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement