Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "15 Temmuz da yine bilin ki Türkiye'yi güçlendirmiştir.

04.11.2016 18:04

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "15 Temmuz da yine bilin ki Türkiye'yi güçlendirmiştir. Bir daha hiçkimse bu milletin demokratik, yönetim hakkına, hakkına, hukukuna hak etmediği bir şeyi güç kullanarak, elinde silah, tank, tüfek, uçak var diye alacağını sanmasın. Çünkü bu millet kendi hakkına hukukuna sahip çıkar." dedi.

Antalya'da temaslarını sürdüren Bakan Yılmaz, Muratpaşa İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret etti. Öğrenciler tarafından karşılanarak, çiçek takdim edilen Yılmaz, 8A sınıfına girerek, öğrencilerle sıraya oturdu.

Türkçe Öğretmeni Aysel Güven'in anlattığı dersi dinleyen Yılmaz, dersi izlerken hem öğrendiğini hem de sıkılmadığını belirterek, bazen "Ders bitsin de çıkalım" dendiğini ancak öğretmenin dersi eğlenceli anlattığını söyledi.

Dersi dinlerken saatin nasıl geçtiğini fark etmediğini belirten Yılmaz, öğretmenlerin sınıfın devamlı sahibi gibi davranması, sınıfa kontrol sağlaması ve öğrencileri tek tek tanımasının önemli olduğunu vurguladı. Yılmaz, eleştirinin birçok türü olduğunu ancak yapıcı eleştirinin her zaman kişiyi bulunduğu yerden bir adım ileriye götürdüğünü bildirdi.

Bakan Yılmaz, yıkıcı eleştirinin ise insanın şevkini, çalışmasını ve gayretini kırdığına dikkati çekerek, "Bizim ihtiyacımız olan yıkıcı değil, kötüleyici değil. Kendi kültürümüzde de o vardır, olan şeyin en iyi yanını görmek. Eksik yanlarını, kusurlarını herkes görebilir ama doğru olan iyiyi görmek. Çünkü bizim yapmamız gereken de iyiyi yaygınlaştırmak." dedi.

İyinin de kötünün de yaygınlaşma eğilimi olduğuna dikkati çeken Yılmaz, yapıcı ve güzel şeyleri aktarmak gerektiğine işaret etti.

Aldıkları Türkiye'den daha iyi bir Türkiye'yi gençlere bırakmak için çalıştıklarına değinen Yılmaz, "İnsanın olduğu yerde mutlaka sıkıntı vardır, insan da o sıkıntıyı çözmek için vardır. Ömer Muhtar'dan duydum, onu söylüyorum. Libya savaşının İtalyanlara karşı özgürlük savaşının bir kahramanı... İnsanı öldürmeyen şeyler onu güçlendirir. O halde sıkıntılar ve dertler toplumu güçlendirir." dedi.

Yılmaz, tecrübenin parayla satın alınamayacağını, yaşanması gerektiğini vurgulayarak, depremlerden ders alınarak AFAD'ın ve iletişim sisteminin kurulduğunu anlattı.

Sıkıntıların insanları ve toplumu olgunlaştırdığını belirten Yılmaz, "Geçmişten iyi bir noktadayız. Problemlerimiz var, bu problemlerimizi çözerek daha ileriye gideceğiz. İnşallah çok daha iyi olacak." dedi.

"Bugün, dünden daha güçlüyüz"

Yılmaz, Türkiye'nin eskiden yardım aldığını ancak artık yardım eden ve milli gelirine göre dünyada en fazla yardım eden ülke haline geldiğini ifade etti. Türkiye'nin dünyada en çok yardım eden ülke olmasına rağmen ekonomisinin çok daha iyi olduğunu vurgulayan Yılmaz, şu görüşlere yer verdi:

"Bütün bu krizlere rağmen, çevresindeki ateş çemberine rağmen daha iyi büyüyor. İnşallah bu problemlerimiz yaşadığımız problemlerdir daha da güçlendirecektir. 15 Temmuz da yine bilin ki Türkiye'yi güçlendirmiştir. Bir daha hiç kimse bu milletin demokratik, yönetim hakkına, hakkına, hukukuna hak etmediği bir şeyi güç kullanarak, elinde silah, tank, tüfek, uçak var diye alacağını sanmasın. Çünkü bu millet kendi hakkına hukukuna sahip çıkar. O olay dahi Türkiye'yi güçlendirmiştir. Bugün, dünden daha güçlüyüz. Daha çok çalışacağız, birbirimizi daha çok seveceğiz, mümkünse eksikliklerimizi görmeyeceğiz, iyi yönlerimizi görmeye çalışıcağız."

Öğrencilerle fotoğraf çektirerek, taleplerini alan Yılmaz, 8B sınıfına da girerek, matematik dersini dinledi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Yılmaz, bütün öğrencilerin matematiği sevmesini istedi.

Matematiği sevdirmek, kolaylaştırmak gerektiğini ve hayatta her işlemin bir karşılığı olduğunu öğretmenlerin göstermesi gerektiğini belirten Yılmaz, güncel hayattaki her türlü soruya matematiğin cevap verdiğini dile getirdi.

Yılmaz, "Ne yapıp yapıp bizim matematiği etkinlikle oyunla öğrencilerimize aktarabilmemiz lazım. Biz bunun yaparsak o zaman matematik zekasına sahip olursak okuduğumuzu da anlarız, anladığımızı daha iyi anlatırız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement