Milli Mücadele Kahramanı Mestan Efe Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Milli Mücadele Kahramanı Mestan Efe Mezarı Başında Anıldı

Milli Mücadele Kahramanı Mestan Efe Mezarı Başında Anıldı

Milli Mücadele kahramanlarını tanımak ve tanıtmak için başlatılan proje çerçevesinde Aydınlı Mestan Efe anıldı.

01.10.2013 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Mücadele kahramanlarını tanımak ve tanıtmak için başlatılan proje çerçevesinde Aydınlı Mestan Efe anıldı.

Merkez Mesutlu Köyü'ndeki mezarı başında, Kur'an-ı Kerim okunan ve dualarla anılan Mestan Efe, kurtuluş savaşında Yörük Ali Efe ile birlikte düşmana karşı mücadele eden efelerin başında geliyor.

Milli Mücadele Kahramanları'nı tanımak ve gelecek nesillere tanıtmak için yapılan projenin önemine değinen Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, "Hayatta iken birçok kahramanın kıymetini bilmiyoruz. Öldükten sonra bari bunların kıymetlerini bilelim. Hayatını öğrenip, gelecek nesillere aktaralım, unutturmayalım. Kurtuluş Savaşı öyle kolay kazanılmadı. Bu savaşta Mestan Efe gibi nice kahramanlarımız mücadele etti. Kahramanlarımızla gurur duymalıyız. Onlara layık olmaya çalışmalıyız." dedi.

Mestan Efe'nin evini de ziyaret eden Vali Yardımcısı Aslan, burada çocukları, akrabaları ve köylülerinden Mestan Efe hakkında bilgi aldı. Mestan Efe'nin seyisliğini de yapan oğlu İrfan Özkan

Aydın işgal edildikten sonra babasının ferman çıkararak 500 kişilik milis kuvveti oluşturduğunu ve düşmana karşı savaştığını söyledi.

Proje kapsamında Aydın'ın kahramanlarını tanıyıp tanıtacaklarını belirten İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Necati Doru, projenin amacının Aydın'da tarihi şahsiyet kazanmış kahramanlarımızın gelecek kuşaklara tanıtılması ve anlatılması için yapıldığını söyledi.

Mestan Efe'yi anma törenine Orman İşletme Müdürü Hasan kalmaz, İl Dernekler Müdürü Sefa Altıntaş, jandarma Binbaşı Şahin Erdoğan, Mestan Efe'nin hayatını araştıran ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Ayten Can Tunalı, Köy Muhtarı Ahmet Çakıroğlu, köylüler ve Mestan Efe'nin akrabaları katıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Mücadele Kahramanı Mestan Efe Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement