"Mimarlığı Seviyorum" Diyen Herkes Sosyal Medyada Birleşti! - Son Dakika
Güncel

"Mimarlığı Seviyorum" Diyen Herkes Sosyal Medyada Birleşti!

11 Ocak 2012 Çarşamba akşamı saat 22:00'da "Mimarlığı Seviyorum" diyen herkes Twitter'da buluştu.

12.01.2012 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin mimarlık yayını Arkitera.com yeni yılın ilk iş gününde yeni bir sosyal medya kampanyası başlatmış ve mimarlara "mimarlığı seviyorum diyebiliyor musunuz?" diye sormuştu. Twitter'da sonuna #mimarligiseviyorum hashtagi kullanılmış 1.800'ü aşkın tweet atıldı ve "Mimarlığı Seviyorum" 11 Ocak akşamı saat 23:00 sularında Türkiye'de en çok konuşulan 30 konu arasına girmeyi de başardı.

"Mimarlığı Seviyorum" Nedir? Neden Böyle Bir Sosyal Medya Kampanyası Oluştu?

Arkitera.com, tam 12 senedir meslek gündemini takipçilerine sunuyor, kimi zaman mesleğin getirdiği güzellikleri kimi zaman da sıkıntıları gözler önüne seriyor ve sorgulamalarını sağlıyor. Ülkemizde mimarlık ve kapsadığı tüm disiplinlerin tanımı ve içeriği hala bilinmiyor. Hala insanlar planlanmamış kentlerde tasarlanmamış mekanlarda yaşatılıyorlar ve belki de bu yüzden mimarlığı "iç" ve "dış" olarak tanımlayıp basitleştiriyorlar. İster bir mimar, bir plancı ya da tasarımcı olun fark etmez, bu meslek erbabını on parmağında on marifeti olan birine dönüştürüyor.

Peki kişiler hangi nedenle mimarlık disiplini içinde yer almayı seçiyor? Mimarlar kendilerini bu disiplinlerin bir parçası olarak görüyor mu? Her sabah yeni bir güne başlarken "mimarlığı seviyorum" diyebiliyorlar mı?

Arkitera.com mimarlık hakkında konuştukça değeri bilineceğine inanıyor ve tüm mimarlık dünyasına "Gelin mesleğimize sahip çıkalım! Hayatlarımıza sahip çıkalım! Ve artık aramızda konuşmanın yeterli olamadığının farkına varalım..." diyor ve bunun için mimarlara Twitter'dan konuyla ilgili yolladıkları her tweet'in sonuna #mimarligiseviyorum yazarak mesleğinizi sevin ve sevdirin çağırısını yapıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Mimarlığı Seviyorum' Diyen Herkes Sosyal Medyada Birleşti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement