Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Trabzon, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta AK Parti Gençlik Kolları ve bazı sivil toplum kuruluşları, Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi 528 kişiye idam cezası verilmesini basın açıklaması yaparak protesto etti.

09.04.2014 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta AK Parti Gençlik Kolları ve bazı sivil toplum kuruluşları, Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi 528 kişiye idam cezası verilmesini basın açıklaması yaparak protesto etti.

Mısır'da verilen idam kararlarını protesto etmek amacıyla AK Parti Trabzon Gençlik Kolları tarafından, Atatürk Alanındaki Meydan Parkında basın açıklaması yapıldı.

AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu, kararın meşru olmayan yönetim ve mahkeme ile adil olmayan hakim tarafından alındığını savunarak, şunları kaydetti:

"Menfaatine olan ve kendi destekleriyle oluşan en küçük kaos gelişmesini büyük abartılarla yayınlayan galeyan, iç savaş ve yıkımları ellerini ovuşturarak servis eden gelişmiş Avrupa ülkeleri, yine mazlumun sesine kulaklarını tıkamış ve umursamaz tavrıyla bizleri çilden çıkarmıştır. Unutulmamalıdır ki cuntanın idam kararları, zulmü ve kalleşliği karşısında bütün dünya sussa da biz asla susmayacağız. Burada kurduğumuz darağacı, astığımız karanfil ve topladığımız imzalar idam kararının kaldırılabilmesi için son karar merci Mısır Müftülüğüne köprü olacak."

Bazı katılımcıların kefen giydiği açıklama sırasında dua edildi ve kurulan 8 darağacına kırmızı karanfil asıldı. Ayrıca, kefen giyen bir kişi darağacına çıkartılarak temsili oolarak idam canlandırıldı.

Artvin

Artvin çok katlı otopark önünde gerçekleştirilen protestoya ise Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şule Özyer, AK Parti Artvin Gençlik Kolları Başkanı Burak Coşkun, değişik kesimlerden sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar destek verdi.

Özyer, burada yaptığı açıklamada, darbe suçundan yargılanması gerekenlerin Mursi'yi ve cunta karşıtlarını yargılamaya başladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yirmi dakika süren ve sanıklara savunma hakkı bile verilmeyen, dünyada eşine rastlanmayan bu ucube yargılamada, 528 darbe karşıtına idam cezası verildi. Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan sözüm ona modern dünya devletleri, bugün yeni katliamlara kapı araladı. Binlerce darbe karşıtının dünyanın gözü önünde canlı yayınlarda katledildiği Mısır'da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında olduğumuzu deklare ediyoruz."

Bayburt

Bayburt'ta da Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Türk Dünyası Parkında AK Parti Bayburt Gençlik Kolları Basın Sözcüsü İbrahim Kaymak tarafından yapılan açıklamada, Mısır'ın seçimle iş başına gelen tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te kanlı darbeyle görevden uzaklaştırıldığı anımsatıldı.

Kaymak, tüm dünyanın izlemekle yetindiği, adına "darbe" dahi diyemediği ve binlerce insanın hayatını kaybettiği bu sürecin dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazıldığını dile getirdi.

Basın açıklamasına Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Kılıç, İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Eraslan da katıldı.

Gümüşhane

Gümüşhane'de ise Zafer Meydanında olayı protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapıldı.

AK Parti Gümüşhane Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Demir, burada yaptığı açıklamada, insan hakları savunucuları Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'nin darbe karşısında olduğu gibi, haksız idamlar karşısında da üç maymunu oynadıklarını ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Kanlı Rabia baskınını yapanları görmezlikten gelen, 25 Ocak devriminde göstericileri katledilenlere beraat kararı veren yargıç, 20 dakika süren bir mahkeme sonucunda 528 Müslüman hakkında idam kararı vermiştir. Tüm İslam ümmetini, Müslüman yöneticileri ve uluslararası kuruluşları idamları durdurmak için tepki vermeye çağırıyoruz." - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement