Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

Bosna Hersek İslam Birliği: "Mısır'da, askeri yönetim tarafından gerçekleştirilen şiddet olaylarını ve sivillerin katledilmesini kınıyoruz"

15.08.2013 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek İslam Birliği tarafından, Mısır'da gerçekleştirilen şiddet olayları ve sivillerin katledilmesi kınandı.

Bosna Hersek İslam Birliği Halka İlişkiler Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır halkının, demokratik iradesinin zorla engellenmesinin, ülkede demokratik sürecin durdurulmasının ve uluslar arası toplumun bu duruma karşı çifte standartla yaklaşmasının "dehşet verici" olduğu belirtildi.

Bosna Hersek İslam Birliği'nin, Mısır'daki şiddet olaylarının son bulması ve demokratik yollarla seçilen cumhurbaşkanının görevine iade edilmesi gerektiği görüşünde olduğu ifade edilerek,"Uluslar arası toplumdan, dünyada temel insan haklarına ve demokratik standartlara saygı duyulmasının esas olduğunu, Mısır örneğinde göstermesini bekliyoruz. Mısır'da temel insan haklarının askıya alınması, şiddet olayları ve  halkın öldürülmesi medeni dünya için utanç vericidir. Mısır'da, askeri yönetim tarafından gerçekleştirilen şiddet olaylarını ve sivillerin katledilmesini kınıyoruz" denildi.

Açıklamada, El Ezher Müftüsü'nden de askere, devlet yönetiminden çekilmesi ve demokratik yöntemlerle seçilen cumhurbaşkanının görevine iadesi için çağrıda bulunması, gerçeğin ve Mısır halkının yanında durması istendi. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement