Mısır'da İhvan'ın "Terör Örgütü" İlan Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Mısır'da İhvan'ın "Terör Örgütü" İlan Edilmesi

Mısır\'da İhvan\'ın "Terör Örgütü" İlan Edilmesi

Fetih Hareketi liderlerinden Ebu Şehal: "Hamas'ın, İhvan'la fikri bağlarından vazgeçmesi gibi bir talebimiz yok" "Bu, Hamas'ın fikri yapısı ve ideolojisiyle alakalıdır.

31.12.2013 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetih Hareketi liderlerinden Faysal Ebu Şehal, Hamas'tan, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'yla (İhvan) olan "fikri bağlarından vazgeçmesi" gibi bir taleplerinin olmadığını söyledi.

Ebu Şehal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hamas'ın Filistin halkının ulusal dokusunun bir parçası olduğunu ifade ederek, "Filistin sınırlarını aşmadıkça Hamas'ın İhvan'la ilgili fikri bağlarından vazgeçmesini talep etmiyoruz. Bu, Hamas'ın fikri yapısı ve ideolojisiyle alakalıdır. Kimsenin buna müdahale hakkı yoktur" dedi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye'nin, 2014'ün uzlaşı yılı olması yönündeki çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Ebu Şehal, şunları kaydetti:

"Uzlaşı ve birlik asıl amacımızdır. Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ayrılığın sona ermesi, ulusal uzlaşı hükümetinin kurulması ile cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin en kısa zamanda yapılacağı yönünde söz verdi. Ayrıca Heniye'nin Gazze bölgesindeki belediye, öğrenci ve sendika seçimlerinin yapılması talebini de Filistin hukuk sistemine uygun ve şeffaf olduğu sürece memnuniyetle karşılıyoruz."

Ebu Şehla ayrıca Gazze'deki hükümetle, Fetih Hareketi'nin 49. kuruluş yılı kutlamalarına katılacağı konusununda anlaşmaya varıldığını ifade etti.

Mısır'da İhvan'ın "terör örgütü" ilan edilmesiyle, bu kararın Hamas için de uygulanabileceği yönünde açıklamalarda bulunulmuştu. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da İhvan'ın 'Terör Örgütü' İlan Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement