Mısır'da Kiliseye Düzenlenen Saldırı - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Kiliseye Düzenlenen Saldırı

Mısır\'da Kiliseye Düzenlenen Saldırı

Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak: "Saldırıdan İçişleri Bakanlığı sorumlu" Vasat Partisi saldırıyı kınadı

21.10.2013 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak, El-Azra Kilisesi'ne düzenlenen silahlı saldırıdan İçişleri Bakanlığı'nı sorumlu tuttu.

İttifak'tan yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın "barışçıl gösteriler düzenleyen eylemcilere ve üniversitelerdeki öğrencilere yönelik kovuşturmalarla meşgul olup, bu konuda önlem almaması" nedeniyle saldırıdan sorumlu olduğu savunuldu.

Emniyet birimlerinden olayla ilgili soruşturma başlatıp, suçluların biran önce bulunması talep edilen açıklamada, ibadet yerleri ve kamu binalarının hedef  alınması eleştirildi.

-Saldırıya kınama

El-Vasat Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada da saldırının ülkedeki "güvenlik zaafiyeti"nin tabii bir sonucu olduğu iddia edildi.

Emniyet güçlerinin ülkenin güvenliğini sağlamak yerine özgürlükleri kısıtlamakla meşgul olduğu ifade edilen açıklamada, kiliseye yönelik saldırı kınandı.

Öte yandan Hristiyan gençlerin oluşturduğu "Masbero Gençler Birliği" ise açıklamasında mevcut hükümeti Kıptileri koruyamamakla suçladı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) bu konuyla ilgili tutumunun eleştirildiği açıklamada, birlik mensuplarının, yarın Bakanlar Kurulu önünde, İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim ve diğer emniyet yetkililerinin "Kıptileri korumada görevlerini tam olarak yerine getirmemeleri sebebiyle" yargılanması talebiyle gösteri düzenlemeleri çağrısında bulunuldu.

Giza kentindeki El-Azra Kilisesi'nde düzenlenen düğün töreninden çıkan gruba açılan ateşte 4 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Kiliseye Düzenlenen Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement