Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Maarouf: "Tabii ki bunu başka bir şekilde çözmek mümkündü. Diyalog her zaman başka her yoldan daha iyidir"

05.07.2013 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin, "Tabii ki bunu başka bir şekilde çözmek mümkündü. Diyalog her zaman başka her yoldan daha iyidir" dedi.

Maarouf, Kayısı Festivali dolayısıyla geldiği Malatya'da Vali Vasip Şahin'i ziyaret etti. Burada konuşan Maarouf, Filistin ile Türkiye arasındaki ilişkilerin önemini vurguladı.

Filistin'deki tutukluların aileleri için Türkiye'de bir yardım kampanyası düzenleyeceklerini aktaran Maarouf, bununla ilgili çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Ramazan ayının son haftasında gerçekleşecek program için Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'yle görüşeceklerini ifade eden Maarouf, yardım kampanyasının koordineli olarak Malatya, Kayseri, Bursa ve Denizli'de düzenleneceğini bildirdi.

Nabil Maarouf, gazetecilerin Mısır'da ordunun yönetime el koymasıyla ilgili değerlendirmelerini sorması üzerine, ülkelerin iç işlerine karışmayı doğru bulmadıklarını söyledi.

Mısır halkıyla siyasetçilerinin bu sorunu halledeceklerine inandığını vurgulayan Maarouf, "Tabii ki bunu başka bir şekilde çözmek mümkündü. Diyalog her zaman başka her yoldan daha iyidir" ifadelerini kullandı.

Vali Şahin de Filistin'e kardeş ülke olarak baktıklarını, Filistinliler'i ailelerinden gördüklerini vurgulayarak, "Filistin, acılarıyla, sıkıntılarıyla, üzüntüleriyle dertlendiğimiz bir ülke" dedi.

Şahin, Filistinli tutuklular için düzenlenecek kampanyaya kendilerinin de ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Maarouf, Şahin'e 4 bin yıllık bir zeytin ağacının fotoğrafının bulunduğu hediye sundu. Şahin de Maarouf'a  kuru kayısı takdim etti. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement