Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Mısır\'da Ordunun Yönetime El Koyması

Halka ateş açılması Dışişleri Bakanı Davutoğlu Mısır, İngiltere, Almanya ve Libyalı meslektaşlarıyla görüştü

09.07.2013 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'daki son gelişmeler hakkında İngiltere, Almanya ve Libya Dışişleri Bakanları ile telefonda görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Davutoğlu'nun Mısır'daki duruma ilişkin yoğun telefon diplomasisi devam ediyor. Davutoğlu'nun İngiltere, Almanya ve Libyalı mevkidaşlarıyla görüşerek ülkedeki gelişmelere ilişkin karşılıklı değerlendirmelerde bulunduğu kaydedildi.

Davutoğlu'nun ayrıca dün akşam Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ile de bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. Davutoğlu'nu arayan Amr'ın dün sabah Kahire'de meydana gelen ve 53 kişinin ölümüne yüzlerce kişinin yaralanmasına yol açan saldırı hakkında bilgi verdiği kaydedildi. Görüşmede, Davutoğlu'nun saldırıyı temel insani değerler adına şiddetle kınadıklarını, insanların toplu olarak hedef alındığı bu saldırının Mısır'da daha vahim gelişmelere yol açmasından endişe ettiğini illettiği belirtildi. Davutoğlu'nun, Mısır'da anayasal meşruiyet temelinde halkın serbest iradesine saygı duyulmasını ve vakit geçirmeden demokrasiye geri dönülmesini beklediklerini vurguladığı öğrenildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement