Mkü'de "Akademik Yükselme Töreni" - Son Dakika
Yerel

Mkü'de "Akademik Yükselme Töreni"

Mkü\'de "Akademik Yükselme Töreni"

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ) "Akademik yükselme töreni" düzenlendi.

25.12.2013 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ) "Akademik yükselme töreni" düzenlendi.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, 2011 yılından bugüne kadar 25 profesör, 101 doçent ve 165 yardımcı doçent doktora alanlarında göstermiş oldukları özverili çaba ve gayretlerinden dolayı teşekkür belgesi sunduklarını belirtti.

Tarihi gelişimi gereği evrensel bir eğitim kurumu olan üniversitelerin işlevinin milletin ve kültürünü önce kendisinin özümsemesi, sonra içinde bulunduğu topluma ve nesillere itina ile aktarması gerektiğini ifade eden Güder, şunları kaydetti:

"Üniversiteler toplumda bilginin üretilmesi ve yayılması noktasında vazgeçilmez bir role sahiptir. Zira üniversiteler gibi engin bilgi noktalarıyla örülü bir ortamda bu imkanların sonuna kadar değerlendirilmesi, bilginin küreselleşme ve teknolojik gelişmelerle hızla değişen sosyal yapısını çözümseme açısından son derece önemlidir. Bu noktada üretken düşünceye sahip disiplinli, sağlam muhakemeli, tutarlı, geniş ufuklu ve yüksek nitelikli kişiler yetiştirerek, ülkemizde parlayan bilim ve kültür ışığı olmaktayız."

Güder, MKÜ'nün kuruluşundan itibaren kısa zamanda büyük başarılar imza attıklarını, yapılan bu başarıların daha bir başlangıç olduğunu kaydetti.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan ve çok sayıda akademisyenin katıldığı tören sonunda MKÜ İskenderun Mustafa Yazıcı Devlet Konservaturı tarafından müzik dinletisi sunuldu. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mkü'de 'Akademik Yükselme Töreni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement