Modern Don Giovanni" Operası İzmirlilerle Buluşuyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Modern Don Giovanni" Operası İzmirlilerle Buluşuyor

Modern Don Giovanni" Operası İzmirlilerle Buluşuyor

Wolfgang Amadeus Mozart tarafından yazılan "Don Giovanni" operası İzmir'de yeni kostümleri ve dekoruyla prömiyer yapmaya hazırlanıyor.

31.01.2018 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Wolfgang Amadeus Mozart tarafından yazılan "Don Giovanni" operası İzmir'de yeni kostümleri ve dekoruyla prömiyer yapmaya hazırlanıyor.

İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konulan opera, 3 Şubat'ta yeni kostümleri ve dekoruyla Elhamra Sahnesi'nde ilk kez izleyiciyle buluşacak.

Naci Özgüç'ün orkestra şefliğinde Şebnem Şenel'in koreografisinde sahne yönetmeni Can El tarafından yeniden yorumlanan temsilde dekoru Tayfun Çebi, kostümleri Gülay Korkut, ışığı ise Müfit Özbek tasarladı.

Don Giovanni'yi dönüşümlü olarak İnanç Makinel ve Cengiz Sayın, Leporello'yu Hasan Alptekin, Murat Duyan, Doğukan Özkan, Comtur'u Alparslan Mater, Soner Yıldırım, Donna Anna'yı ise Birgül Su Ariç, Filiz Güneş ve Özlem Ateş Aksungur canlandıracak.

Çağdaş yorum

Don Giovanni temsilinin sahne yönetmeni Can El, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temsilde metne ve müziğe sadık kalarak eseri günümüze uyarladıklarını, sadece kostüm ve dekoru değil oyundaki fikri de yenilediklerini söyledi.

Leporollo'yu ana karakter seçip, diğer rolleri onun kişilik bölünmeleri olarak tasarladığını ifade eden El, "Günümüz toplumunda klişeleşmiş tipleri esas aldım, bunun üzerine kurdum oyunu. Yani eserin özüne zarar vermeden farklı bir fikirle sahneye koyduk." dedi.

El, eser 18. yüzyılda yazılmasına rağmen dekoru alışveriş merkezi olarak tasarladıklarını belirterek, "Çünkü ben günümüz toplumunun mezarları olarak görüyorum alışveriş merkezlerini. AVM'ler insanların gerçekle yüzleşmediği, kendi benliklerini terkettikleri bir yer bana göre. Temsilde günümüzdeki sosyal olaylara göndermeler de var. Ben, izleyenlerin kendisinden bir şey bulacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Modern Don Giovanni' Operası İzmirlilerle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement