MOİ Sahne Dünya Tiyatro Günü'nü İki Oyunla Kutluyor - Son Dakika
Güncel

MOİ Sahne Dünya Tiyatro Günü'nü İki Oyunla Kutluyor

İstanbul'un en modern sahnelerinden MOİ Sahne, Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle iki gün üst üste iki büyük oyunu seyirciyle buluşturuyor.

22.03.2016 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MOİ Sahne'de 26 Mart Cumartesi akşamı Gogol'un yazıp Haldun Dormen ve Tolga Güleç'in başrollerini paylaştığı 'Müfettiş' oyunu, ardından 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde 'Yılın En Çok İzlenen Oyunu' 'Yetersiz Bakiye' sahneleniyor

Avrupa'nın en büyük alışveriş, yaşam ve eğlence merkezi Mall of İstanbul, İstanbul'un en modern sahnelerinden MOİ Sahne'de Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle birbirinden keyifli iki oyunu tiyatroseverlere sunuyor. Sergilenecek oyunlardan biri dünya edebiyatının en önemli yazarlarından Nikolay Gogol'un 'Müfettiş' adlı oyunu, diğeri ise yapımcılığını Gergedan'ın üstlendiği 'Yetersiz Bakiye'.

Tiyatro Kedi oyuncularının sahnelediği 'Müfettiş' oyununda; Haldun Dormen, Hakan Altıner gibi usta isimlerin yanında Tolga Güleç, Selda Özbek, Savaş Bayındır, Emre Büyükpınar, Barış Kıralioğlu, Tayfun Yılmaz, Burcu Akyürek, Caner Tör, Efe Yeşilay rol alıyor. Oyunun yönetmenliğini ise Cenk Tunalı üstleniyor. Oyunda, yüzyıllardır bürokraside bitmeyen yozlaşmış kirli ilişkiler, dönemin ikiyüzlülüğü, dönemin sosyal ve toplumsal konuları mizahi bir üslupla işleniyor.

Nikolay Gogol'un efsaneleşmiş oyunu 26 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30'da İstanbul'un en büyük sahnelerinden biri olan MOİ Sahne'de izlenebilir.

Yılın en çok izlenen oyunu 'Yetersiz Bakiye' rekor kırdı

60 oyunda 33 bin seyirciye ulaşarak sezonun en çok izlenen oyunu unvanını alan "Yetersiz Bakiye" Dünya Tiyatrolar Günü'nde 61'inci oyununu sergilemek üzere MOİ Sahne'de izleyicisi ile buluşacak.

Rekor kıran oyunun başrollerini Hakan Yılmaz ve Hande Subaşı paylaşıyor. Oyun, borçlarını ödeyebilmek için evlerinin iki odasını kiraya veren bir çiftin komedisini anlatıyor.

Yetersiz Bakiye, tiyatro sezonu bitmeden kaçırmak istemeyenler için 27 Mart Pazar günü saat 20.30'da MOİ Sahne'de.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MOİ Sahne Dünya Tiyatro Günü'nü İki Oyunla Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement