Molotof Kokteylli Saldırıya Uğrayan Polis Memuru GATA'ya Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Molotof Kokteylli Saldırıya Uğrayan Polis Memuru GATA'ya Sevk Edildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü yandaşlarının molotof kokteylli saldırısına uğrayan polis memuru Zeynep Özçelik, ambulans uçak ile Ankara Gülhane Askeri Tıp Hastanesi'ne (GATA) sevk edildi.

27.03.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü yandaşlarının molotof kokteylli saldırısına uğrayan polis memuru Zeynep Özçelik, ambulans uçak ile Ankara Gülhane Askeri Tıp Hastanesi'ne (GATA) sevk edildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 26 Mart akşamı çoğunluğu genç ve çocuklardan oluşan yaklaşık 30 kişi, 3. Cadde üzerine barikatlar kurup, lastik yakarak yolu trafiğe kapattı. PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan göstericiler, yoldan geçen araçlardakilere de kimlik kontrolü yaptı. Bu sırada Silopi Emniyet Müdürlüğü'nde bekçi olarak görev yapan Nurettin Bal'ın kullandığı ve içinde ilçede görev yapan polis memuru Zeynep Özçelik ile ilçe sakini Kemal Aydemir'in de bulunduğu araç göstericiler tarafından durdurulmak istendi. Bekçi Nurettin Bal, otomobili durdurmayıp olay yerinden uzaklaştırmak isterken göstericiler araca molotof kokteylleri fırlattı. Saldırıda alevler içinde kalan otomobilde bulunan polis memuru Zeynep Özçelik ağır, sürücü Nurettin Bal ile Kemal Aydemir ise hafif yaralandı. Vücudu 3'üncü derecede yanan 33 yaşındaki polis memuru Özçelik, bugün saat 11.30'da Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Ankara Gülhane Askeri Tıp Hastanesi'ne (GATA) sevk edildi. GATA Yanık Merkezi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan Özçelik'in durumunun 48 saat sonra netlik kazanacağı öğrenildi.

GATA'da tedavi altına Özçelik'in doğu görevinin bitmesine 3 ay kaldığı öğrenilirken, yakınları Özçelik'i yalnız bırakmadı. Özçelik'in vücudunun yüzde 49'unun yandığı belirtildi. Özçelik'in Ankara Mamak'ta görevli olan kardeşi Asteğmen Arif Demirel, olay anını anlattı. Ablasının kol, bacak ve yüzünün yandığını belirten Demirel, "Benim dün 12"de haberim oldu. Seyir halindeyken gösteri varmış. 30-40 kişilik grup barikat kuruyorlar. Gelen geçen araçlardan kimlik kontrolü yapıyorlar. Bunları geçeriz diye düşünmüşler. Taş falan atılmış. Aracın camını kırarak molotof kokteyli atıyorlar. Ardından aracın içerisini alevler sarınca bekçi ile sivil vatandaş kendini dışarıya atıyor. Ablam da kapıyı açmak istiyor fakat dışarıdan aracın kapısını engelliyorlar. Ayağı ile camı kırıyor ve o arada birisi havaya ateş açıyor. Bunun üzerine grup dağılınca kendini dışarıya atıyor ve müdahale ediyorlar" dedi.

Akciğer röntgeninin çekildiğini ve durumunun iyi olduğunu söyleyen Demirel, "Ellerinde çok fazla bir yanık yok. Bileklerinin üzeri, sırt bölgesi ve yüzünde ciddi yanık var. Üçüncü derece yüzde 40 yanık olduğu söylendi" diye konuştu.

Demirel, "Doktorun bize söylediği bu tür vakalarda 48 saat bizim için çok önemli dedi. Yüzde 40 yanık az bir yanık değil, çok fazla da bir yanık değil" dedi.

Ablasının ikinci doğu görevi olduğunu ve bitmesine 3 ay kaldığını belirten Demirel, şunları söyledi:

"Ispartalıyız, onlar ikinci doğu görevindeler. Eniştem başçavuş, 3 ayları kalmıştı görevinin bitmesine. Olayın yaşanmasından sonra direkt Diyarbakır'a sevk ediyorlar. Diyarbakır'daki yanık ünitesi anında müdahaleye imkanı olmadığı için eniştem GATA'da tedavi olmasını istedi. Milli Savunma Bakanının devreye girmesiyle Ankara'ya sevk edildi."

Ablasına yapılanlara tepki gösteren Demirel, "Bizde bekliyoruz, elimizden bir şey gelmiyor. Arkadaşlar elinden geleni yapıyor. Dua etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Sonuçta bu ülkede birileri polis çevirip kimlik kontrolü yapabiliyorsa, bunu anlamak mümkün değil" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Molotof Kokteylli Saldırıya Uğrayan Polis Memuru GATA'ya Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement