MPİOSB'DE Yeni Yönetim Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

MPİOSB'DE Yeni Yönetim Göreve Başladı

Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni Yönetim ve Denetim kurulları göreve hızlı başladı.

04.06.2014 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetim Kurulu Üyesi Osman Sipahioğlu'nun görevden ayrılmasıyla oluşan boşluğa EBSO Meclis Üyesi-TOBB Delegesi-Sanayi Konsey Üyesi Metin Akdaş getirildi.

Salih Esen liderliğinde oluşan yeni Yönetim Kurulu, alt yapı çalışmalarını hızlandırdığı ülke ve bölge ekonomisine önemli katkılarda bulunacak olan MPİOSB'de, yapılacak iki ihale ile tüm alt yapı çalışmaları tamamlanacak. Alt yapı çalışmaları ile birlikte jeolojik ve jeofizik zemin etüdünün de en geç yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan Bölge'de, inşaata başlamak isteyen yatırımcıların da önü açılıyor. 10 yıllık çabalar sonucunda mutlu sona her gün biraz daha yaklaşılan Bölge'de, alt yapı çalışmaları sürerken sanayicilerin yatırım faaliyetlerine de fırsat verilerek en kısa sürede üretime geçmesi teşvik ediliyor. Genişletilen parsellerde şu an için yatırıma hazır 30 fabrika bulunan MPİOSB'de Yönetim Kurulu, EBSO, Menemen Belediye Başkanlığı ve Menemen Ticaret Odası temsilciliklerinden oluşuyor.

Ulaşım noktalarına yakınlığı avantaj

Plastik sanayisinin hammadde temin merkezi olan Aliağa Petkim, İZBAN hattı, İzmir- Çanakkale Otoyolu, Aliağa çevresindeki limanlar ve İzmir Alsancak Limanı'na yakınlığı ile öne çıkan Menemen Plastik İhtisas OSB için İzmir Büyükşehir ve Menemen Belediyeleri bağlantı yolu projesi hazırlıyor. Bölge, sosyal alanları, idare binaları, altyapısı, arıtma tesisleriyle örnek bir organize sanayi bölgesine kavuşacak. Çevreye zarar vermeyen, baca gazı olmayan bir üretim imkanı sağlayan Bölge'de ilk etapta 5 bin kişiye istihdam ve ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlanması planlanıyor.

Türkiye'de ilk ve tek ihtisas sanayi bölgesi ile kazanan İzmir olacak

Türkiye'nin ilk ve tek Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne, sanayicilerin bilinçli ve akıllı yatırım anlayışıyla büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtenYönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, "Prestijli kuruluşlarla, ülke sanayine katkımızı artırarak yüksek katma değer ve istihdam sağlayacağız. Yapılan her yeni yatırımla Menemen ve Bölge sosyal ve maddi anlamda kalkınıp ilerlerken İzmir'in plastik sektöründe yeri daha güçlü olacak" şeklinde konuştu.

MPİOSB İş Yeri Güvenliği ve İşçi Sağlığı Yönetmelikleri'ne Uygun

Türkiye'nin alanında ilk ihtisas organize sanayi bölgesi olan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, "İş yeri güvenliği" ve "İşçi sağlığı" yönetmeliklerine uygun yapısıyla "tehlikeli", "az tehlikeli" veya "tehlikesiz" gibi başlıklar altında tüm önlemleri alarak dikkatleri en üst seviyeye çekiyor. OSB'de hizmet olarak sunduğu enerji, doğalgaz gibi altyapı tesislerinde olması gereken emniyet tedbirleri hem işçi, hem fabrika, hem sanayi bölgesi için alınıyor. Organize sanayi bölgelerinin, yapısı gereği her türlü yasal tedbirlerin alınıp alınmadığı, yükümlülüklerin yerine getirilip getirilmediği konusunda en kolay ve sık denetlenen bölgeler olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Danışmanı Metin Ersan, "Bu nedenle OSB'de yatırım yapan sanayiciler bizimle birlikte, yasaların öngördüğü her türlü tedbiri almak zorunda. Nitekim Bölge'de sanayi yatırımları başlar başlamaz öncelikle yangın emniyeti bakımından araç, gereç ve teçhizat konusunda gerekli tedbirleri sağlayıp itfaiye gelene kadar yangınları kontrol edip ilk olarak biz müdahale edeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MPİOSB'DE Yeni Yönetim Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement