Mşü'nün "Türkiye Buluşmaları" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Mşü'nün "Türkiye Buluşmaları" Etkinliği

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Türkiye'de herkesin düşüncelerini ifade etme noktasına geldiğini söyledi.

12.12.2013 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Türkiye'de herkesin düşüncelerini ifade etme noktasına geldiğini söyledi.

MŞÜ'nün düzenlediği "Türkiye Buluşmaları" etkinliği kapsamında siyasetçi ve yazar Kemal Burkay'ın Muş'a geleceğini açıklayan İnanç, 30 yılını sürgünde geçiren Burkay'ın, bugün Türkiye'de siyaset yapma noktasına geldiğini söyledi.

MŞÜ'nün davetlisi olarak 18 Aralık'ta Muş'a gelecek Burkay'ın "Kürt Sorununun Çözümünde Barışçıl ve Demokratik Yöntemler" konulu konferans vereceğini belirten İnanç, şöyle konuştu:

"Türkiye'de herkes, kendisini ve düşüncelerini ifade etme noktasına geldi. Artık halkıyla barışmak ve bütünleşmek isteyen bir siyasi anlayış var. Bu anlayışa elbette ki herkesin katkı sağlaması gerekiyor. Bugün Türkiye'de insan kaynaklarını keşfeden ve bununla meşgul olan bir devlet anlayışı var. Bu hareketin önemli bir ekseninde ise Doğu ve Güneydoğu özelline indiğimizde 'Kürt meselesi' bulunuyor. 1980'lerde Kemal Burkay'ın barışçıl çözüm önerilerine bile tahammül edemeyen bir Türkiye vardı. Bugün ise Kürt meselesini sahiplenen ve bu sorunu çözmeye çalışan bir anlayış var. Burkay'ın bu sürece katkı sunmasını biz de takdirde izliyoruz. Burkay, 18 Aralık günü MŞÜ'de Türkiye Bulaşmaları etkinliğine katılacak. Bu konferası önemsiyoruz ve Burkay'ı üniversite olarak sanırım Türkiye'de ilk kez biz misafir ediyoruz." - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mşü'nün 'Türkiye Buluşmaları' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement