Muğla'da Limon İhalesi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Limon İhalesi Yapıldı

Muğla\'da Limon İhalesi Yapıldı

Muğla’nın Dalaman ilçesinde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü, bahçesinde bulunan limon ve narenciye ürünleri açık ihale ile satıldı.

19.08.2015 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Dalaman ilçesinde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü, bahçesinde bulunan limon ve narenciye ürünleri açık ihale ile satıldı. İhalede, Markette 10 liraya kadar çıkan fiyatlarla satılan Limon dalında 90 kuruştan satıldı.

Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü bahçelerinde bulunan 4 bin ton İnterdonato Limon, 40 ton Clementine Mandalin, 370 ton Navelina Portakal Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü ihale salonunda yapılan açık arttırma ile tofur olarak satıldı.

İhale Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü ihale salonunda yapıldı. İhale komisyonunun salonda yerini almasının ardından ihaleye geçildi. İhaleye Hüdaverdi, Çekok, Cengiz Balık, Ayhan 34, Uçak Kardeşler, Akbaşlar, Türkmenoğlu ve Asi isimli 8 firma katıldı.

Bölgenin Ziraat Odaları Başkanları ve bölge çiftçileri de ihaleyi yakından takip ettiler. İhalenin ardından açıklama yapan Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, "Limon fiyatının 90 kuruş olarak piyasada işlem göreceği ortaya çıkmıştır. Bu sene zaten rekolte çok düşük. 40 bin ton limon üretilen bölgede 10 bin ton civarında limon var. Zaten az olan rekolteye birde 90 kuruşluk bir fiyat oluştuğu zaman çiftçi büyük zarar edecek demektir. Dalaman Tarım İşletmeleri Müdürlüğünde yapılan ihalede tofur satış yapılması nedeni ile üretici piyasası daha düşük olacaktır. İhalede bu fiyatlardan bile 5 adet tarla alıcı bulmamıştır. Bu da fiyatın daha da düşeceğinin bir göstergesidir. Bölge üreticileri masraflarını bile alamazlar" dedi.

İhale sonunda 4 bin ton limondan 3 bin 75 tonu satılırken, 925 ton ise alıcı bulamadı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla'da Limon İhalesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement