Muğla Datça Badem Çiçeği Festivali'yle Renklendi - Son Dakika
Güncel

Muğla Datça Badem Çiçeği Festivali'yle Renklendi

Muğla'nın Datça ilçesinde 16-18 Şubat arasında düzenlenen Badem Çiçeği Festivali, açılış töreniyle başladı.

16.02.2018 16:31

Muğla'nın Datça ilçesinde 16-18 Şubat arasında düzenlenen Badem Çiçeği Festivali, açılış töreniyle başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça Belediyesi ve Datça Kaymakamlığı ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla, sivil inisiyatif öncülüğünde üç gün süreyle gerçekleştirilecek Badem Çiçeği Festivali boyunca, çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Datça Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış törenine; Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve vatandaşlar katıldı. Başkan Uçar, Datça'nın ülkenin kendine özgü ilçelerinden biri olduğunu söyledi. Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesi içinde Datça'nın farklı bir konuma sahip olduğunu hatırlatan Uçar, "Bugün Datça Badem Çiçeği Festivali düzenliyoruz. Badem ülkemizin değişik bölgelerinde de var. Ancak, şubat ayında bu mevsimde çiçeği yok. Datça bu nedenle farklı bir bölgedir. Badem çiçeği, Datça'nın doğal güzelliğine farklı bir güzellik katıyor" dedi.

DATÇA BADEMLE ÖZDEŞLEŞTİ

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ise ülkede bademle özdeşleyen Datça için badem çiçeği festivalinin önemli olduğunu hatırlattı. Karakuş, "Bu festival sadece badem ile değil, yöresel ürünlerimizin de tanıtımının yapıldığı, gelen ziyaretçilerimizin beğenisine sunulduğu bir etkinlik olarak dikkat çekiyor" dedi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Çoban ise, Muğlalıların çok şanslı insanlar olduğuna değinerek, "Türkiye'nin en güzel doğasına sahip bir bölgede yaşıyoruz. Muğla tüm ilçelerinin zenginlikleriyle ülkemizin dünyaya açılan aydınlık penceresidir. Bunun değerini bilelim koruyalım" dedi.

Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, Datça'nın sadece yaz aylarında değil, kış mevsiminde de güzel olduğunu vurguladı. Kaymakam Bakır, "Bu tür festivaller ile Datça'nın kış güzelliklerini, tüm ülkeye göstermek istiyoruz. Bu festival, ülkemizde baharı ilk karşılama adına ilk etkinlik olması bakımından da farklı bir özelliğe sahip bulunuyor" dedi.

Datça Badem Çiçeği festivali, yarın (cumartesi) saat 12.00'de, Yaka Mahallesi'ndeki Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi önünden başlayarak, Çeşme Köyü'nde sona erecek olan yaklaşık 5 kilometrelik Badem Çiçeği yürüyüşü ile devam edecek.

Muğla Datça Badem Çiçeği Festivali\'yle Renklendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Datça Badem Çiçeği Festivali'yle Renklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement