Muhtarlar Tek Yürek - Son Dakika
Güncel

Muhtarlar Tek Yürek

Muhtarlar Tek Yürek

Türkiye Muhtarlar Derneği Konfederasyonu Ordu’da birlik, beraberlik ve dayanışma toplantısı gerçekleştirdi.

27.04.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Muhtarlar Derneği Konfederasyonu Ordu'da birlik, beraberlik ve dayanışma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda 30 Mart seçimlerinde 20 yıldır muhtarlık yaptığı mahalleden muhtar seçilmeyince görevinden istifa eden Türkiye Muhtarlar Derneği Konfederasyonu Genel Başkanları Ordulu Hüseyin Akdeniz, federasyon başkanlarının oybirliği ile yeniden başkan seçildi.

81 ilin Muhtarlar Derneği Başkanları ve 7 bölgenin konfederasyona bağlı temsilci başkanlarının TESK Otel'de düzenledikleri geniş katılımlı toplantıya, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan ve konuşması sık sık 'Yiğit düştüğü yerden kalkar' tezahüratlarının yapıldığı Hüseyin Akdeniz, Ordu'dan başladıkları çalışmayı tüm ülke geneline yaydıklarını belirterek, "Bu camia kuşa, kurda yem olacak bir camia değildir. Bu camia dirayetli ve güçlü bir camiadır. 3 arkadaş başladık bugün 81 ilde varız 150 il ve ilçede varız, daha da çığ gibi büyüyoruz daha da büyüyeceğiz" dedi.

Hüseyin Akdeniz konuşmasında, 2011'de yola çıktıktan sonra karşılaştıkları güçlükleri anlattı. Akdeniz, ""185 yıllık geleneği yok ettirmemek üzere söz verdim. 2011'de yol çıkarken de bütün federasyon ve dernek başkanı arkadaşlarıma da şunu söyledim birçoğu inanmadı belki ama dedim ki bakın başaracağız. Bu camianın mührün gücünün neler yapabileceğini gördük. Aslında 2013'te Büyükşehir Yasası çıkarken Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu kazanmadı. Karşımdaki tüm muhtarlar kazandı ve 30 Mart böyle oldu" diye konuştu.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk'te yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Aktürk, şöyle konuştu: "Bugün bünyesinde 10 federasyon ve 153 dernek olan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu bu başarısının altında genel başkanımız Hüseyin Akdeniz'in büyük gayretlerini ve çalışma azmini inkar etmek hiç mümkün değildir. Camiamızın son 3 yılı değerlendirildiğinde, neredeyse yok olmakta olan bir muhtar kimliğini inançlı, özverili azimli ve programlı bir çalışmayla Türkiye'nin her ili, ilçesi, köyüne giderek, yeniden şahlandıran ekibin başında o gelmektedir. Birçok proje, çalıştay, sempozyum, eğitim seminerleri vs. gerçekleştirerek bu zamana kadar muhtarlarımızın hayal dahi edemeyeceği çalışmalar bu dönemde gerçekleşmiştir. Bugün özlük haklarımızın kanunlaştırılmasında ve muhtarlık kurumunun kapatılmaması gerektiği hususundaki çalışmalar hep onun eseridir. Tüm bu çalışmaları yaparken ailesini, çocuklarını ve mahallesini ihmal ettiği de bir gerçektir. Kendisi 30 Mart yerel seçimlerinde maalesef mahallesinden muhtar seçilememiştir ve etik bir davranış sergileyerek Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanlığı'ndan istifa etmiştir. Elbette seçilememesinde, camiamız için göstermiş olduğu çabaların, mahallesiyle ilgilenememesi sonucunu doğurduğunu, ancak yine de mahallesinin menfaatlerini korumak adına birçok çalışmaya imza attığını da iyi biliyoruz. Camia da son 3 yılda yapılamayanları yaparak bizlere yeniden kazandırdığı bu kimliği asla unutmamız mümkün değildir. Kendisinin bu camia için yapacağı daha pek çok görevi vardır. Muhtar seçilememiş olması bu camia için yapacaklarının önünde bir engel olmayacağı kanaati taşıyan bizlerin Genel Başkanımızın bu kuruma saygı ve sevgisi adına teklif edilen siyasi talepleri de geri çevirdiğini bilmekteyiz. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu olarak yaptığımız toplantıda Genel Başkanımızın istifasını kabul etmediğimizin kararını almış bulunmaktayız" - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muhtarlar Tek Yürek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement