Münazara Liginin Final Müsabakası Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Münazara Liginin Final Müsabakası Yapıldı

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan Münazara Ligi Turnuvası'nda üçüncülük, dördüncülük ve final müsabakaları gerçekleştirildi.

31.05.2017 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan Münazara Ligi Turnuvası'nda üçüncülük, dördüncülük ve final müsabakaları gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin inşa ettirdiği Kız İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen müsabakaları, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Şube Müdürü Mustafa Akçil, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler takip etti.

Nisan ayında başlayan ve Afyonkarahisar genelinde 24 lisenin katıldığı Münazara Ligi'nin final müsabakasında Kocetepe Anadolu Lisesi öğrencileri ile Afyon Lisesi öğrencileri fikirlerini yarıştırdı.

"Ölümcül hastalık, hastaya söylenmeli mi" konu başlığı üzerinden yapılan münazaranın galibi "Söylenmeli" tezini savunan Kocatepe Anadolu Lisesi oldu. Puanlama, tez, teze karşı öne sürülen antitezin çürütülmesi, sürenin kullanımı gibi başlıklar üzerinden yapıldı. Münazara Ligi'nin galibi Kocatepe Anadolu Lisesi oldu.

Üçüncülük, dördüncülük müsabakasında ise Anafartalar Anadolu Lisesi ile Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri karşılaştı.

"Kişilerin cezalandırılmalarında sosyo-ekonomik durum dikkate alınmalı mı" başlığının tartışıldığı münazara sonunda Anafartalar Lisesi, üçüncü oldu.

Münazara Ligi Finali'nin ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, "Münazara, öğrencilerin kendilerini ifade edebilmeleri için çok önemlidir. Öğrencilerin, münazara için tez ve antitez üretmeleri gerekmektedir. Aynı zamanda karşı görüşü sabırla dinlemeleri gerekir. Münazara Ligi'ne katılan 24 okulumuzun öğrencileri, bunun faydasını ileride göreceklerdir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Münazara Liginin Final Müsabakası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement