Murat Şeker En Büyük Çakallığı Yaptı - Son Dakika
Magazin

Murat Şeker En Büyük Çakallığı Yaptı

Murat Şeker En Büyük Çakallığı Yaptı

Son günlerin popüler filmi 'Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede'nin yıldızlarından Murat Akkoyunlu, filmde en büyük çakallığı yönetmen Murat Şeker'in yaptığını....

13.12.2012 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Murat Şeker'in senaryosunu yazıp yönettiği 'Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede', geçtiğimiz cuma günü vizyona girdi. Şeker, "En çok izlenen filmim olacak" dediği yapımda, son beş filminde birlikte çalıştığı oyuncu Murat Akkoyunlu'ya yine başlıca rollerden birini emanet etti. Şeker ve Akkoyunlu, geçen yıl vizyona giren 'Çakallarla Dans'ın devamı niteliğindeki filmi GÜNAYDIN'a anlattı.

İlk film, gişeden daha çok sosyal medyada ilgi görmüştü. Bu filmden ümitli misiniz?

MURAT ŞEKER: 'Çakallarla Dans', gişede 250 bin, internette ise 8 milyon kez izlendi. DVD'si üç baskı yaptı, üç kez televizyonda gösterildi ve gün birincisi oldu. İkinci filmin de fragmanı, 3 milyon kez izlendi. Bunlar beni, bu film için ümitlendiren şeyler. Teknik olarak da, ilkine oranla daha iyi bir film çektik.

MURAT AKKOYUNLU: Bu benim rol aldığım ilk devam filmi... Devam filmleri hep riskli olur ama burada o risk yok çünkü ekip olarak çok iyi anlaşıyoruz. Karakterler de yerine oturdu. Bu, vizyona girecek en iyi filmim ve ilkinden daha çok seyredileceğine inanıyorum.

TEK KAHRAMANLI BİR FİLM DEĞİL

'Çakallarla Dans' neden bu kadar çok beğenildi sizce?

M.Ş.: Uçuk ve sıra dışı gibi görünen komedi tarzımızın herkes tarafından anlaşıldığını görmek güzel. İlk filmi yaparken kafamızda 'acaba'lar vardı; bu espri anlaşılacak mı, anlaşılmayacak mı diye... Artık o sorunu atlattık ve espriler herkesin diline pelesenk oldu. Şimdi filmi seyretmeyen birine denk geldiğimde, "Nasıl seyretmezsin?" diyebiliyorum.

M.A.: Bu, tek kahraman üzerinden, skeçlerle ilerleyen bir film değil. Dört ana karakter var ve onların başından geçen olaylarla hikaye zenginleşiyor. Bu voltranı oluşturmak gibi bir şey. "Sizin için en büyük çakallık neydi?" diye sorduklarında, ben Murat Şeker'in yaptığı çakallık diyorum. İlker Ayrık, Şevket Çoruh, Timur Acar ve ben... Öyle bir dörtlüyü bir araya getirdi ki; bundan olumlu bir şey çıkmaması sürpriz olurdu.

Murat Şeker'le çalışmak nasıl?

M.A.: Ben olabildiğince farklı roller oynamak istiyorum. Murat Şeker de bana bu yolda tatmin edici rollerle geliyor. Biz dostluğumuzu profesyonelliğe taşımayı başarabildik ve o çizgiyi çok iyi koruduk.

#Sayfa#

NAMUSLU OLMAK KOLAY MI?

İlk filmde dört kahramanı hapishanede bırakmıştık. Bu filmde neler izleyeceğiz?

M.Ş: Dört kafadar, hapishanedeyken bir deneye maruz kalıyor. Bir profesör onlara, 'erken pişmanlık sendromu' adlı yeni bir hap geliştirildiğini ve denek olmayı kabul ederlerse, şartlı tahliye olacaklarını söylüyor. Onlar da bunu kabul ediyor ve hapisten çıkarken, birbirlerine çakallık yapmamaya ve namuslu bir hayat sürmeye söz veriyorlar. İlk filmde, ülkemizdeki çakallıkları anlatmıştık. Bu filmde ise 'Namuslu olmak kolay mı?'yı anlatacağız.

Denek olmak nasıldı peki?

M.A.: Birinci filmde şike davasını işledik, altı ay sonra şike davası patladı! Bu filmden sonra da ilaç denekliğiyle ilgili bir olay patlayabilir! Hayatta zaten üzerimizde bir sürü şey deneniyor.

'Erken pişmanlık sendromu' hapı olsa, kullanır mısınız?

M.A.: Ben kullanmam çünkü son pişmanlık fayda etmez.

M.Ş.: Keşke hapa gerek kalmadan farkındalık sağlansa...

Peki, bu çakallık meselesine nasıl bakıyorsunuz?

M.Ş.: Bizim sektörde de çakallar var ama biz bağımsız işler yaptığımız için yemezler! Sektörde dönen dolapların bana pahalıya patladığı da oldu. Biz de az dans etmiyoruz para bulabilmek için...

İLKELİ VE GICIKTIR!

M.Ş.: Murat Akkoyunlu benim kadrolu oyuncum. Sempatik ve uyumlu gibi gözükse de, aslında çok ilkeli ve gıcık biridir. Bu filmde 'Del Piero Hikmet'i, diğer filmim 'Arkadaşım Max'te ise bir aile babasını oynuyor.

MURAT AKKOYUNLU

BÖREKÇİ AÇILIŞINA ÇAĞRILDIM

İlk filmde oynadığınız 'Hikmet' karakterinin börekçide yaşadıkları herkesi güldürmüştü.

M.A.: Bu filmde de bir börekçi sahnesi var. İlk sahnenin üzerine çıkmak için çok uğraştık. Beni o sahneden dolayı, Ankara'da börekçi açılışına çağırdılar! Şoke oldum! Börekçi açılışına gidip ne yapabilirdim acaba? Artık börekçiye gidemiyorum.

MURAT ŞEKER

OYUNCU KADROSU ÇOK CÜMBÜŞLÜ

Filmde birçok medyatik isim de rol alıyor...

M.Ş.: Filmde Doğa Rutkay, Altan Gördüm, Kenan Ece gibi oyunculuk deneyimi olan isimlerin yanı sıra Ömür Gedik, Simge Fıstıkoğlu, Özge Uzun, Nazenin Tokuşoğlu ve Nihat Sırdar gibi ekran deneyimi olan isimler de rol aldı. Çok cümbüşlü bir kadromuz var ve hepsi rolünün hakkını verdi.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Murat Şeker En Büyük Çakallığı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement