Muş Belediyesi, Temmuz Ayı Meclisi Toplandı - Son Dakika
Güncel

Muş Belediyesi, Temmuz Ayı Meclisi Toplandı

Muş Belediyesi, Temmuz Ayı Meclisi Toplandı

Belediye meclisi toplantı salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Necmettin Dede başkanlık etti.

10.07.2013 23:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saygı duruşuyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Dede, yapılan çalışmalarla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Belediyenin geçen ay da icraatlarının devam ettirdiğini ifade eden Başkan Dede,"Yaz mevsimiyle birlikte çalışmalarımız başladı. Bozuk olan yollarımızda parke taşı döşeme çalışmalarımız ile yama çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Yeni imar planımızla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Özellikle imar planında istimlak edilmesi gereken yerleri bir an önce tamamlamalıyız. İstimlak çalışmalarını yeni imar kanunu doğrultusunda yapmak zorundayız. Çünkü yeni yasaya göre 2-3 yıl içerisinde istimlak edilmeyen yerler özelliğini kaybediyor" dedi.

Belediye ile ilgili iddiaların mesnetsiz olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Necmettin Dede sözlerini şöyle sürdürdü;" Belediyemizle ilgili mesnetsiz iddialar ortaya atılmakta. Amacı sansasyon yaratmak olan bazı arkadaşlarımız kurumlar ilgili konuları basına yansıtılmıştır. İddialara göre bizim 80 milyon TL borcumuz varmış. Herkese gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, belediyenin hiçbir kimseye tek kuruş borcu yoktur. Geçmiş yönetimlerden kalan bazı kurumlara ait borçlarımız var. Bunlar da TEDAŞ ve SSK'dır. Bunların haricinde vatandaşa tek kuruş borcumuz yok. Yönetimi devralırken, esnafa 750 bin TL olan borç vardı ve biz bu borcu kapattık. Bunun yanı sıra hükümetimiz, kurumlara olan borçlarımızı yapılandırma kapsamına aldı. Eğer bu olmasaydı vasıtalarımıza haciz konurdu. Yapılandırma sonucunda borçlarımız İller Bankası payından kesildi. Biz de ayağımızı yorganımıza göre uzattık. Kesintilerden sonra gelen parayla vatandaşımıza hizmet etmeye çalıştık. Şu anda şehir merkezinde bulvarlar yetersiz geliyor. Birkaç yıl sonra iki bulvarımız tek şerit haline gelecek. Çünkü nüfus artıyor, araç sayısı artıyor. Biz de yeni imar planında yolları geniş tutmaya özen gösterdik. Büyük caddelere ihtiyacımız var. Yeni imarda açılan yollarda bu hata yapılmadı. İmar planına göre istimlak yapılacak ve yollar genişletilecek."

Kale Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili asılsız dedikodular ortaya atılıyor. Biz Muş olarak kentsel dönüşümden en son faydalandık. Ama girişimlerimiz sonucu projeyi Muş'a getirmeyi başladık ve proje Kale Mahallesi'nde uygulanacak. Ama bazı kesimler, bu konuyu manipüle ediyor. Kale Mahallesi'nde Ermeni evlerinin, kiliselerin yıkıldığı iddia ediliyor. Eğer oradaki evler, kiliseler tarihi yapıysa, bunun tescilini yapmak bize ait değildir. Bununla ilgili kurumların çalışma yapması gerekiyor. Muş'ta çeşitli imparatorluklar yaşadı. O imparatorluklara ait yapılar nerede. Burada tarihi yıldızlı han vardı, kiliseler vardı. Bunlar tarumar edildi. Tarihi eserleri ilgili kurumlar korumaya almalıdır. Bunu belediyeye yüklemeye çalışıyor. Biz belediye olarak sadece hakemiz. Bizimle bir ilgisi yok. Bizim orada bir kısım arazimiz var ve bunlara karşılık kat alırız. Başka bağlantımız yok. Ayrıca Kale Mahallesi'nde yıkımla ilgili herhangi bir ihale yapılmadı. Burada yaşayan vatandaşlar, kendi evlerini yıkıyor. Biz belediye olarak bunlara müdahale edemeyiz. Eğer müdahale edilecekse bunu TOKİ'nin yapması gerekiyor. Biz vatandaşımız mağdur olmasın istiyoruz.

Bu meclise gelip, bize hakaret eden, bir arkadaşımız, denetimini yürüttüğü bazı inşaatlarla ilgili bize müracaatta bulundu. Bu arkadaşımız, bugün denetim görevini yapıyor ve 11 tane kaçak inşaatın kaçak yapılmasından dolayı denetimini bırakıyor. Eğer öyle olmasaydı bu arkadaşımız mahkum olurdu. İlimizde 26 kooperatif kaçak olduğu için mühürlüdür. Bu evler vatandaşımıza satılmış. Bu vatandaşlarımız nasıl ruhsat alacak. Kimse bunu düşünmüyor. Sadece vatandaş mağdur oluyor ve belediyeyle karşı karşıya getiriliyor. Buna dur demeliyiz, artık ev alırken, kaçak binalara itibar etmeyelim. Geçmişte bir takım göz yummalar olabilir ama Muş artık şehirleşmelidir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Muş Belediyesi, Temmuz Ayı Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement