Muş Fideleri Batman'da, Lahanaları Muş'ta Yetiştiriyor Hd - Son Dakika
Ekonomi

Muş Fideleri Batman'da, Lahanaları Muş'ta Yetiştiriyor Hd

Fideleri Batman'da, lahanaları Muş'ta yetiştiriyorMehmet AYDIN / MUŞ, (DHA)-MUŞ merkeze bağlı Bağlar köyünde lahana üreticiliği yapan Ömer Yenmez, fideleri Batman'ın Sason ilçesinde lahanaları ile Muş'ta yetiştiriyor.

06.08.2018 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fideleri Batman'da, lahanaları Muş'ta yetiştiriyor

Mehmet AYDIN/ MUŞ, (DHA)-MUŞ merkeze bağlı Bağlar köyünde lahana üreticiliği yapan Ömer Yenmez, fideleri Batman'ın Sason ilçesinde lahanaları ile Muş'ta yetiştiriyor.

İklim şartları nedeniyle fideleri sıcak olan Sason ilçesinde, lahanaları ise köyünde büyüten üreticilerden Ömer Yenmez, çok karlı olduğunu söyledi. Yenmez, "Bu yıl 3 bin adet fideyi Şubat ayında Sason'da ektim. Nisan ayında ise köye getirip tarlaya ektik ve temmuz sonu ağustos başında lahana hasatını başlattık. Köyümüzdeki lahana üretecileri Haziran ayı ortasında fideleri ekip Eylül ayında hasatına başlıyor. Yani beni ürünü bir ay erken toplamaya başlıyorum. Muş'ta mevsimin en erken lahanasını ben yetiştiriyorum. Lahananın tanesini 7-8 liradan satıyorum. Benim lahanalarım bittikten sonra köy halkı lahanaların hasatına başlanıyor. Köylünün ürünü aynı zamanda yetiştiği için lahananın bir tanesini 4-5 liradan satılıyor. Ben erken yetiştirdiğim için piyasada benim üründen başka ürün olmadığından köylünün satış fiyatının üstünde satarak daha fazla kazanç elde ediyorum" diye konuştu.

Muş Fideleri Batman\'da, Lahanaları Muş\'ta Yetiştiriyor Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Muş Fideleri Batman'da, Lahanaları Muş'ta Yetiştiriyor Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement