Muş'ta, Gönül Elçileri Projesinin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta, Gönül Elçileri Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Muş'ta Vali Vedat Büyükersoy'un eşi Kadriye Büyükersoy öncülüğünde yürütülen Gönül Elçileri Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

07.12.2013 13:54

Muş'ta Vali Vedat Büyükersoy'un eşi Kadriye Büyükersoy öncülüğünde yürütülen Gönül Elçileri Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, Gönül Elçileri Projesi ile kız çocuklarının mesleki eğitime kazandırılması için yoğun bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Orta okul eğitimini tamamladıktan sonra özellikle aileleri tarafından liseye gönderilmeyen kız çocuklarının mesleki eğitime kazandırılması amacıyla çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini vurgulayan Karasu, paydaş kurumlarla gerekli görüşmeleri yaptıklarını ifade etti.

Karasu, Gönül Elçileri Projesi tanıtım programının aynı zamanda 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm kurumlarda çalışan rehber öğretmen semineri olduğuna değinerek, "Gönül Elçileri Projesi kapsamında, öncelikle orta okulu bitirip liseye başlayamayan kız çocuklarını açık öğretim meslek liselerine kazandırmak için gönüllü çalışma esası içerisinde milli eğitim müdürlüğü ile bu çalışmayı yapıyoruz" dedi.

İlk çalışmalarını rehber öğretmenlere bilgilendirme yaparak başlattıklarını anlatan Karasu, kayıtlar başlayıncaya kadar birçok kişiye ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Toplantıya Vali Vedat Büyükersoy'un eşi Kadriye Büyükersoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yavuz İçyer, şube müdürleri, emniyet müdürlüğü temsilcileri ve rehber öğretmenler katıldı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta, Gönül Elçileri Projesinin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement