Muş Valisi Seddar Yavuz, Hdp'lilere Sert Cevap Verdi - Son Dakika
Güncel

Muş Valisi Seddar Yavuz, Hdp'lilere Sert Cevap Verdi

Muş Valisi Seddar Yavuz, Hdp\'lilere Sert Cevap Verdi

Muş Valisi Seddar Yavuz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili adayları ve İl Eş Başkanının yaptığı basın açıklamasında devleti ve il valisini tehdit eden iftiralarla bir algı operasyonu oluşturmak istediklerini belirterek yapılan tutuklamalara delillerle cevap verdi.

28.10.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valisi Seddar Yavuz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili adayları ve İl Eş Başkanının yaptığı basın açıklamasında devleti ve il valisini tehdit eden iftiralarla bir algı operasyonu oluşturmak istediklerini belirterek yapılan tutuklamalara delillerle cevap verdi.

Muş Valisi Seddar Yavuz, HDP Muş Milletvekili adayları Ahmet Yıldırım, Burcu Çelik Özkan ve Nimet Sezgin'in yapılan operasyonlarla ilgili açıklamalarına cevap vererek HDP'lilerin 'şov' yaptıklarını söyledi.

HDP'lilerin her zaman alışkanlık haline getirdikleri üslupları ile devleti ve il valisini tehdit eden ve hakaret içeren iftiralarla bir algı operasyonu oluşturmak istediklerini belirten Vali Seddar Yavuz, şöyle konuştu: "Vatandaşın huzurunu bozan, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne kasteden terör örgütüne yönelik operasyonlardan rahatsızlık duyan, terör örgütü ile arasına mesafe koyamayan, toplumsal barışı, bin yıllık kardeşliği, ülkenin birliği ve bütünlüğünü hedef alan teröristlerin cenazelerinde şov yapan HDP Muş Milletvekili adayları ve İl Eş Başkanları öncelikle Varto İlçesinde yapılan operasyonlarda evinde 14 el yapımı patlayıcı (EYP) ele geçirilen Varto HDP Eş Başkanının, vatandaşın hayatına kasteden bu tutum ve davranışı hakkında topluma açıklama yapmak ve hesap vermesi gerektiğini" söyledi. Yavuz açıklamasında, HDP'lilerin iftira, baskı ve tehdit içeren basın açıklaması ile bu zorbalıklarının üstünü örtmek istediklerini belirterek "Çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek demeden birçok masum vatandaşın hayatına kastetmek üzere (İçlerine çivi koymak suretiyle güçlendirilen) 14 el yapımı patlayıcıyı evinde bulunduran HDP Varto İlçe Eş Başkanının bu davranışının; hangi siyasi, ahlaki ve vicdani değere sığdığının cevabını veremeyenlerle hukuki mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Vatandaşın hür iradesini sandığa yansıtması için gerekli tedbirleri aldıklarını kaydeden Vali Yavuz, şunları söyledi: "Anayasamızın 79. Maddesine göre seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi, seçim sürecinde ve seçim sonrasında seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları şikayet ve itirazları inceleme ve karara bağlama, Yüksek Seçim Kurulunun görevidir. Valiler ise; seçim takviminin başladığı tarihten itibaren seçim sırasında ve sandıkların seçim kuruluna teslim edilmesine kadar geçen süreçte, seçimlerin güvenliğinin sağlanmasından sorumludur. Valilik olarak seçimlerin demokratik, hukuk kuralları ve tarafsızlık içerisinde gerçekleşmesi, vatandaşlarımızın her türlü baskı ve şiddete maruz kalmadan, hür iradelerini sandığa yansıtmaları için gerekli güvenlik tedbirlerini alıyoruz ve almaya devam edeceğiz."

Valilik olarak ilin huzuru, güvenliği ve asayişinin sağlanması açısından terörle ve destekçileriyle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerinin altını çizen Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Almış olduğumuz tüm tedbirlerle, vatandaşlarımızın hür iradelerini kullanmaları, seçime katılan siyasi parti ve adaylarının yasalar çerçevesinde propaganda ve siyasi faaliyetlerde bulunmaları için her kolaylık sağlanacaktır. Seçim sandıklarının kurulacağı mahallerde, vatandaşlarımızın herhangi bir baskıya maruz kalmadan, rahatça oy kullanacakları şekilde güvenlik tedbirlerini almaktayız. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsun. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde başka seçmenlerin oylarını kullananlar hakkında adli işlem başlatılmıştır. Bu kapsamda; il merkezinde 8 köyde 141 şahsın, Bulanık İlçesinde 11 köyde 94 şahsın, Varto ilçesinde 26 köyde 135 şahsın imza örnekleri alınarak kriminal inceleme yapılmak üzere adli makamlara gönderilmiştir. Seçimlere hile karıştırmaya çalışan ve vatandaşın özgür iradesini baskı altına almaya çalışan kesimlerin hoşuna gitmese de, bundan rahatsızlık duysalar da, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin güven içinde yapılması ve sandık güvenliği için her tedbiri alıyoruz, almaya devam edeceğiz."

"YARDIM KÖMÜRÜ AÇIKLAMASINA CEVAP"

Devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlarına gerek Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapılan yardım ve sosyal desteklerin tam bir tarafsızlık ilkesi içerisinde yürütüldüğünü vurgulayan Vali Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı: "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılan yardım ve sosyal desteklerde iddia edildiği gibi hiçbir siyasi saik ve amaç asla gözetilmemektedir. Bin yıl aynı kaderi paylaşan, ilahi kader ile bu güne kadar kardeşçe yaşayan, milletimizi bölmeye çalışanlara kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir. Vatandaşlarımızı ve kamu görevlilerini baskı altına almaya çalışan terör örgütü yandaşlarına da asla izin verilmeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş Valisi Seddar Yavuz, Hdp'lilere Sert Cevap Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement