Müsavat Dervişoğlu'ndan 'Rtük Üyeliği' Açıklaması: "Siyaseten Bir Ketenpere Yapma Gayreti İçindeler" - Son Dakika
Güncel

Müsavat Dervişoğlu'ndan 'Rtük Üyeliği' Açıklaması: "Siyaseten Bir Ketenpere Yapma Gayreti İçindeler"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, boşalan RTÜK üyeliğine ilişkin “Hukuk ortadadır, hukukun gerektirdiği karar ortadadır. Bütün bunlara rağmen biz bunu İYİ Parti’ye vermeyelim, İYİ Parti’ye vermemek için de yeni bir strateji geliştirelim arzusu içine giriyorlar. Bunun adına daha önceden siyasi yan kesicilik demiştim, şimdi siyaseten bir ketenpere yapma gayreti içinde olduklarını ifade edebilirim” dedi. Dervişoğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a “Kendisini adaletin tecelli noktasında hukukun içinde kalmaya davet ediyorum" diye seslendi.

27.10.2022 16:57  Güncelleme: 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, boşalan RTÜK üyeliğine ilişkin "Hukuk ortadadır, hukukun gerektirdiği karar ortadadır. Bütün bunlara rağmen biz bunu İYİ Parti'ye vermeyelim, İYİ Parti'ye vermemek için de yeni bir strateji geliştirelim arzusu içine giriyorlar. Bunun adına daha önceden siyasi yan kesicilik demiştim, şimdi siyaseten bir ketenpere yapma gayreti içinde olduklarını ifade edebilirim" dedi. Dervişoğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a "Kendisini adaletin tecelli noktasında hukukun içinde kalmaya davet ediyorum" diye seslendi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, bugün TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Dervişoğlu şunları söyledi:

"KURUMLARIN, TBMM ÜZERİNDE VESAYET OLUŞTURMA HEVESLERİNİ KINIYORUM"

"1 Temmuz itibariyle RTÜK'te bir üyelik boşaldı ve bu üyeliğin boşalmasıyla birlikte bu boşluğun doldurulabilmesi için RTÜK tarafından TBMM'ye bildirimde bulunulması gerekiyordu. Fakat ne hazindir ki RTÜK Başkanı sürece dışarıdan müdahil olmaya kalktı. Öncelikle bir siyasi partinin grup başkanvekili olarak, TBMM'nin bir üyesi olarak kurumların, TBMM üzerinde vesayet oluşturma heveslerini kınadığımı ifade etmek istiyorum.

"HAK ETTİĞİMİZ ÜYELİĞİ BİZDEN ÖNCE SAKLAMAYA SONRA DA ÇALMAYA KALKIŞTILAR"

Her şey ortadayken gereksiz tartışmalar yaşıyoruz. İstifanın olduğu gün üyelik İYİ Parti'nin hakkıydı. Meclis aritmetiğinde bir takım değişikliğin olacağını ümit ederek süreci bugünlere taşıdılar. İstifayla boşalma söz konusu olduğunda Meclis Başkanlığı'na bu durumu bildirmekten imtina ettiler. Yazıyı Meclis'e göndermediler. Dolayısıyla da TBMM Başkanlığı konuyla ilgili harekete geçmedi. Meclis tatile girdi 1 Ekim'de açıldı. 1 Ekim itibariyle de yine RTÜK üyeliği İYİ Parti'nin hakkıydı. Yine RTÜK tarafından TBMM'ye bir bildirimde bulunulmadığı için hak ettiğimiz üyeliği bizden önce saklamaya sonra da çalmaya kalkıştılar.

Bir bağımsız milletvekili arkadaşımız AKP'ye girdi. Aritmetik AKP'nin lehine değiştiği günün akşamında da üyeliği AKP hak ediyor diye düşünmek suretiyle TBMM Başkanlığı AKP Grup Başkanlığı'na aday üyelerin bildirilmesi için yazı yazdı. Sürece müdahalemiz o aşamada başladı. RTÜK üyeliği İYİ Parti'nin başını göğe erdirmeyeceği gibi AK Parti'yi de yerin dibine sokmaz. TBMM'de RTÜK üyeliğinden kaynaklı hile diye tabir edilecek adımların atılması hem parlamento tarafından hem de aziz milletimiz tarafından yadırganacak. Gördüğümüz kadarıyla iktidar grubu tarafından RTÜK üyeliği ziyadesiyle önemliymiş. Bu üyeliği elde edebilmek adına da her türlü hukuksuzluğa imza atmak gibi bir yanlış yola sapmak durumunda kalmışlar.

"ÜYELİK İYİ PARTİ'YE DÜŞERKEN BUNU BİZİM ELİMİZDEN ÇALACAKLARINI ZANNETTİLER"

AKP'den bir milletvekilinin istifası sonucu üyelik yeniden İYİ Parti'ye geçti. Kanun oldukça açık. RTÜK Kanunu'nun 35. maddesinin 5. bendi her siyasi parti grubuna düşen üyeyi belli bir nisap üzerinden belirliyor. Siyasi parti gruplarının hali hazırdaki oranı dikkate alınmak suretiyle seçim yapılıyor. Bu üyelik İYİ Parti'ye düşerken bunu bizim elimizden çalacaklarını zannettiler. Ondan sonra da bir takım siyasi entrikaların, manevraların yaşandığı hissiyatını yaşattılar.

TBMM Başkanlık Divanı'nı topladılar orada da bir tavsiye kararı aldılar. Bu tavsiye kararında da 1 Temmuz tarihini istifa tarihi olarak tespit edip o tarihi baz alacaklarını buna bağlı olarak RTÜK üyeliğinin hangi partiye düştüğünü hesaplayacaklarını söylediler. Bir tavsiye kararının kanunun önüne geçirilmesi asla ve kata mümkün olamaz. Bir tavsiye kararı alabilirsiniz ama hem kanundan hem Anayasa'dan doğan hakları ortadan kaldırılmasına vesile olamaz.

"ÜYELİĞİ İYİ PARTİ'YE VERMEMEK BİR HUKUKSUZLUĞUN ALTINA İMZA ATMAK ÇABASIDIR"

1 Temmuz tarihinin hesabını çok iyi yapmışlar. 1 Temmuz'da CHP'den bir milletvekili istifa ediyor, aritmetik AK Parti'ye geçiyor. 1 Temmuz tarihinde de tıpkı bugün olduğu gibi üyelik İYİ Parti'nin hakkı. Bugün RTÜK Kanunu'nun 35. maddesinin 5. bendine göre üyeliği İYİ Parti'ye vermemek bir hukuksuzluğun altına imza atmak çabasıdır. Buna bir hukuki dayanak oluşturmak için de bir divan kararı çıkarıyorlar o karar çerçevesinde de o günün şartlarında üyeliğin AKP'ye düştüğünü varsayıyorlar.

Aykut Erdoğdu, CHP'den istifa etmiş 30 Haziran 2022 tarihinde de bu üyeliğin TBMM'den çıkarılması için müracaatta bulunulmuş. Aykut bey istifa ediyor CHP Grup Başkanlığı da Meclis Başkanlığı'na yazı yazarak kendisinin CHP grubundan düşürülmesini istiyor. Bu yazı Meclis Başkanlığı'na gelince, Meclis personeli grup başkanlığının yazmış olduğu yazıya bağlı olarak CHP'den istifa eden Aykut Erdoğdu'nun ıslak imzalı istifa dilekçesini talep ediyor. Bu dilekçenin tarihi 28.06.2022 ama TBMM Başkanlığı'na gönderilmesi 5 Temmuz 2022 saat 15.24.

"BU ÜYELİĞİN AK PARTİ'YE VERİLMESİ CİDDİ BİR HUKUKSUZLUK ANLAMI TAŞIYOR"

Göndermiş olduğu ıslak imzalı istifa dilekçesine baktığımızda CHP Meclis Grubu'ndan 5 Temmuz'dan önce çıkartılabilmesi mümkün değil. Bu kapsamda da RTÜK üyeliği yine İYİ Parti'nin hakkıdır. Bunu İYİ Parti'den alabilmek için yine bir panik oluştuğu kanaatini taşıyorum. Aldıkları divan kurulu kararıyla yine AK Parti grubuna üyeliğe adayınızı bildirin diye yazmışlar. Bu üyeliğin AK Parti'ye verilmesi ciddi bir hukuksuzluk anlamı taşıyor. Hukukçu olan Meclis Başkanımızın böyle bir hukuksuzluğa alet olmaması gerektiği hususuna vurgu yaparken aynı zamanda da böyle bir hukuksuzluğun parçası olmaması noktasında da temennilerimi kendisine iletiyorum.

Bizim itirazımız çalınan minareye kılıf arama gayretidir. Hukuk ortadadır, hukukun gerektirdiği karar ortadadır. Bütün bunlara rağmen biz bunu İYİ Parti'ye vermeyelim, İYİ Parti'ye vermemek için de yeni bir strateji geliştirelim arzusu içine giriyorlar. Bunun adına daha önceden siyasi yan kesicilik demiştim, şimdi siyaseten bir keten pere yapma gayreti içinde olduklarını ifade edebilirim.

"MECLİS BAŞKANIMIZIN TARİHE HUKUKSUZLUKLA GEÇMESİNE ASLA VE ASLA RIZA GÖSTEREMEM"

İYİ Parti'nin hakkını teslim edecekler mi yoksa bu adaletsizlikte direnecekler mi onu zaman gösterecek. Ben hukuk profesörü olan Meclis Başkanımızın tarihe hukuksuzlukla geçmesine asla ve asla rıza gösteremem. O sebeple kendisini adaletin tecelli noktasında hukukun içinde kalmaya davet ediyorum. İYİ Parti'ye de hak ettiği üyeliğin verilmesi noktasında gerekli adımları atmasını tavsiye ediyorum. Bu hukuksuzluğun karşısına hukukun içinde kalarak ve Meclis İçtüzüğü'nün bize verdiği hakkı doğru kullanarak direnç göstereceğiz."

Müsavat Dervişoğlu\'ndan \'Rtük Üyeliği\' Açıklaması: "Siyaseten Bir Ketenpere Yapma Gayreti İçindeler"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Müsavat Dervişoğlu'ndan 'Rtük Üyeliği' Açıklaması: 'Siyaseten Bir Ketenpere Yapma Gayreti İçindeler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement